B-damerna tar första segern i Superettan för säsongen

B-damerna mötte Uppsala Volleybollsällskap i Fyrishov nu på söndagseftermiddagen och bärgade säsongens första seger efter en fem-setsrysare

 

I de två första seten spelade tjejerna; Matilda, Linnea, Amanda, Sofia N, Sofia L, Aliide och Filippa, för dagen förstärkta med Sofia Täcktor och Sofie Ågren från A-laget, räddhågset och darrigt. De många egna misstagen gjorde att Uppsala, som spelade med tyngd och självförtroende, lätt kunde vinna första med 25-18 och andra med 25-22 utan att vara hotade.

De inledde också tredje starkt, men ju längre setet led så började våra spela upp sig, vilket gjorde att Uppsalas spelare började tänka efter och bli osäkra. De våra knaprade sig i kapp och om och bärgade hem setet med 22-25. I det fjärde var det inget snack – Sollentuna ägde från början till slut och vann enkelt med 15-25.

I avgörande kom nog tankarna fram och Uppsala ryckte till sig en ledning som såg ointaglig ut och gick fram till matchboll 14-12. Då visade våra tjejer stor vilja och moral, tog fyra raka bollar och därmed segern.

 

 

Sättet laget genomförde de tre sista seten visar att träningen de senaste säsongerna gett utdelning och att framtiden ser ljus ut!