AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Träningsmatcher mot Lindesberg

Sollentuna Volleys damlag hade en lång lördag då man åkte till Lindesberg för att spela två träningsmatcher. Det var damlagets första träningsmatcher medan Lindesberg var nyss hemkomna från en träningsturnering i Danmark och därav skiljde det i matchtempo hos de båda lagen som avspeglades i resultaten. Lindesberg vann bägge matcherna med 4-1 i set.

 

 

Sollentunas damlag startade försäsongen redan i mitten av augusti men det är först de tre senaste veckorna som man haft nästan hela laget samlat på träningarna. På lördagen var det dags för att träna matchspel och som blivit vanligt på försäsongen så öppnar Sollentuna med att åka till Lindesberg. Lagen spelar två matcher där den första startar 11:30 och den andra 16:30. 

Att Lindesberg hade fler träningsmatcher i spelet syntes då de kunde hålla ett högre tempo samt visade upp ett tajt spel utan speciellt många misstag, vilket annars är synonymt med försäsongen. Bergslagslaget visade också att de kommer bli en tuff nöt att knäcka för de flesta lagen i elitserien.

Sollentuna använder matcherna till att pröva olika uppställningar och kombinationer samt att se att alla detaljer från träningspassen fungerar. Nästan hälften av spelarna i damlaget är nya så det är inte så konstigt att det tar tid att spela ihop sig samt att hitta positioner i spelsystemet. Generellt sett är det ändå rätt positiva signaler som laget ger med tanke på att det var 6 månader sedan laget spelade en match senast.

Elitserien startar torsdagen 16 oktober med bortamatch mot just Lindesberg kl 19:00. Sollentuna har alltså två och en halv vecka på sig att vässa sitt spel.