AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tanja Sjöblom ett nytt ansikte i Sollentunas damlag

Sollentuna Volleybollklubb har gjort klar med Tanja Sjöblom inför kommande säsong och Tanja blir därmed ett nytt ansikte för Sollentunapubliken. Tanja kommer ursprungligen från Jomala, Åland, men har en ganska internationell väg fram till elitserien. Med sin räckvidd kommer hon bli en tillgång och ställa till med problem för motståndarna. Vi hälsar Tanja välkommen till Sollentuna Volley!

 

 

Som ålänning började Tanja som så många andra spela volleyboll med Jomala IK. Det blev en säsong i division 1 och 2 samt en säsong i Allsvenskan. Därefter bar det iväg på ett lärorikt år till USA och University of West Georgia med spel i NCAA 2 säsongen 09/10. Dock bestämde sig Tanja för att flytta hemmåt och hamnade i Lund för att studera och i Lunds VK för att spela. I Lund blev det 3 säsonger i division 1/Superettan och Allsvenskan. Förra säsongen spenderades i Berlin med SG Rotation Prenzlauer Berg. Genom åren har det dessutom blivit hela 4 st Ö-spel; Rhodos 2007, Åland 2009, Ilse of Wight 2011 samt en oförglömlig resa till Bermuda 2013.

Med sina 187 cm har Tanja en naturlig räckvidd vid nät vilket bl a avspeglat sig i poängstatistiken från Allsvenskan 11/12 samt 12/13. Sista våren i Allsvenskan blev det hela 29 block och 47 anfallspoäng på vårens få matcher med Lunds VK.

Om utmaningen att spela svenska elitserien säger Tanja så här:

– Jag ser mycket fram emot den kommande säsongen. Skall bli jätteroligt att ta steget ut i elitserien och göra det med Sollentuna. Sollentuna som klubb känns verkligen toppen! Det är ett ungt och talangfullt lag som är motiverade. Tror det kommer vara ett utvecklande år för mig som spelare och förhoppningsvis skall jag kunna bidra med något till laget jag med.

Sollentuna Volley har tidigare mycket bra erfarenheter av spelare från Åland/Jomala och är övertygade om att Tanja kommer märkas i elitserien. Ett stort och varmt välkommen säger vi från Sollet!!

Christer Ljung
sportchef, damer