AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Carolina Ljung klar för Sollentunas damlag

Sollentuna Volley och Carolina Ljung har förnyat kontraktet över de två kommande säsongerna och hon kommer därmed spela elitserien i Sollentuna sitt sista år som junior och sitt första som senior. Därmed behåller damlaget en spelare som förutom ett bra servemottag och försvar även visa sig hålla högsta Sverigeklass i anfall.

 

Carolina Ljung debuterade i elitserien redan säsongen 2011-2012 då 16 år gammal. Efter att i två säsonger blandat mellan att vara spiker och libero tog hon förra säsongen steget över till att enbart spela servemottagande spiker. Samarbetet med passare Anna Harlin fungerade så bra att Carolina blev lagets bästa poängplockare där hon slutade på 204 poäng vilket var tredje bästa av alla svenskar i elitserien.

Poängskörden ramlar in dels via starkt servande och dels via avigheten i att vara något så ovanligt som en vänsterhänt vänsterspiker. Efter en hård sommarträning så påbörjar alltså Carolina, nu 19 år gammal, sin fjärde elitseriesäsong och det som en av lagets mer rutinerade spelare, trots sin låga ålder.

Lars-Göran ”Snillet” Eriksson kommenterar Carolinas förlängning så här:
– Carolina är bland de bästa spelarna på position 6 i försvaret i hela elitserien, om inte den bästa. Trots att hon fortfarande är junior läser hon spelet bra och gör många avancerade försvarsräddningar som räddar oss i många lägen. Sen ska vi se till att det blir mer än 204 poäng kommande säsong.

Sollentuna Volley tackar för förtroendet att få ha Carolina hos oss de två kommande säsongerna och vi ser naturligtvis fram emot hur kommande säsong utvecklar sig för henne.