AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunaungdomar med i träningslandskamp mot Finland

Det är sommaruppehåll för många av oss, men för våra elitsatsande volleybollungdomar pågår fortfarande säsongen för fullt. Dels pågår talang- och utvecklingslägret i Falköping och samtidigt spelar både killarnas och tjejernas U19-landslag ett par landskamper mot Finland.

 

 

Sollentuna och Engelholm dominerar i de svenska U19-landslagen med åtta respektive fem spelare. Detta är ett bevis för den fina ungdomsverksamheten som bedrivs i båda klubbarna. Deltar från Sollentuna gör Diana Lundvall, Hanna Remme-Larsen, Ludvig von Sydow, Erik Hällgren, Peter Blomgren, Victor Nielsen, Jakob Molin och Jacob Zachrisson. Noterbart är även att Diana och Victor var utsedda till lagkapten för sina respektive lag.

Vi i publiken förväntade oss att se de svenska stjärnspelarna Victor Lindberg och Isabelle Haak, men tyvärr så har Victor Lindberg nyligen opererats och deltog ej i träning eller matchandet. De svenska killarna startade med Ludvig von Sydow, Erik Hällgren och Jakob Molin i startuppställningen i den första matchen och vann första set tämligen övertygande och enkelt. Därefter förlorade man sex raka set mot de finländska gästerna och därmed de två landskamperna med 1-3 respektive 0-3. Finländarna lyfte sitt spel efter det inledande första setet och satte stor press på de svenska servemottagarna genom att pricka sidlinjerna med sina servar. Tyvärr så lyckades de svenska servemottagarna aldrig förse sina passare med bra servemottagning under längre stunder och de båda matcherna rann sakta men säkert ur händerna på de svenska spelarna.

Om de svenska killarna hade problem så imponerade de svenska tjejerna desto mer. Två övertyganda segrar med 3-0 skickar tydliga signaler. Förväntningarna på jättetalangen Isabelle Haak var som tidigare nämnts stora. Hon gjorde ingen besviken utan visade genomgående hög klass, men om sanningen ska fram så behövde inte de svenska passarna belasta henne så mycket som man kanske hade förväntat sig. Diana Lundvall, Tilda Hellgren, Stina Rix och Anna Haak var också tillgängliga och visade genomgående klass. Servemottagningen var stabil båda dagarna med Hanna Remme-Larsson som ledande libero. Båda lagen spelar även en inofficiell träningsmatch mot de finska gästerna under onsdagen