AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Madelene Green klar för Sollentunas damlag

Sollentuna Volley har gjort klart med Madelene Green inför kommande säsong. Urprungligen är Madelene från VK Orion i Degerfors och vägen bar sedan till volleybollgymnasiet där hon tog studenten 2013. Madelene kommer närmast från en säsong i Hylte/Halmstad där hon var bidragande i årets SM-guld. Sollentuna Volley hälsar Madelene Green välkommen till Sollentuna och är mycket glada över att hon valt att fortsätta karriären hos oss.

 

 

Madelene Green har varit ett känt namn inom ungdomsvolleybollen i Sverige i flera år och att hon varit en ung talang som varit med länge visar sig i att hon har hela 53 juniorlandskamper, vilket är näst mest i hela Sverige. Tillsammans med tvillingarna Lazics så utgjorde hon där Sveriges vassa kantspelare som bl a var med och JEM-kvalade under 2012.

Övergången till seniorlivet har inte varit något större bekymmer för henne och SM-guldet denna säsong med Hylte/Halmstad, där hon tillhörde en av startspelarna, var tillsammans med att bli näst bästa svenska i poängligan ett kvitto på att hon höll hög svensk seniornivå. Karriären fortsatte vidare med landslagsuppdrag och EM-kval i Halmstad, men under träning i Halmstad så ådrog sig tyvärr Madelene en knäskada.

Nu väntar operation för Madelene Green och därefter rehab för att komma tillbaka på volleybollplanen. Av det skälet har Sollentuna och Madelene tillsammans valt att tänka långsiktigt och skriva ett tvåårskontrakt. Hennes jämnårige RIG-student Arno Slipac har visat att en knäskada inte sätter stopp för en volleybolltalang. Arno har haft en liknande skada förut men slog i helgen in matchbollen i den viktiga EM-kvalsegern när Sverige besegrade Turkiet med 3-2.

Kommentar från Christer Ljung, sportchef för Sollentuna Volleys damlag:

– Det var ett mycket glädjande besked Madelene Green gav när hon meddelade att hon bestämt sig för Sollentuna. Vi siktar på att även kommande säsong vara ett ungt svensk utvecklingsbart lag och där passar naturligtvis Madelene mycket bra in. Vi ska nu se till att hennes rehab går så smidigt som möjligt så att hon kan göra comeback i elitserien och landslaget. En återställd spelare av Madelenes kaliber skulle vara en förstärkning i alla elitserieklubbar och vi är superglada att hon valt att fortsätta karriären i Sollentuna.

 

Foto: Jakob Birgersson