AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SM silver till flickor -00/01

Årets SM som numera heter Mikasa Challenge genomfördes i Örebro och Sollentuna åkte i två fulla bussar med laddade ungdomar för att visa vad 21 lag kan göra. Tjejerna i U15 klassen hade med 8 lag i år, kämpade hårt och lyckades ta sig ända till final där man vann ett silver!

 

  

Att få åka iväg på en SM turnering efter en säsong med många turneringar och träningar är definitivt höjdpunkten och ett tillfälle att få möta andra lag. Denna gång var inte ett undantag då det var över 200 lag med. Det är alltid nervöst att möta nya lag men alla lyckades övervinna detta och ta fram sitt bästa spel under helgen. 

Lag Tellus med Anna, Ulli, Ida och Emma visade sig vara starka och tog sig som grupptvåa till kvartsfinal på söndagen. Där fick dom möta Malmö som blev en riktigt tight match men man vann med 2-0 (26-24, 32-30). Sedan dags att möte Vallentuna som har varit tuffa i SVC men där lyfte Tellus spelet en nivå och vann med 2-0. Dags för den stora finalen och då slöt hela SVK och många andra supportrar och hejade fram Tellus mot Gislaved. Det blev en tight match med väldigt bra dueller och där det var svårt att komma ihåg att dessa tjejer bara är 12 och 13 år. Gislaved vann till slut med 15-11 i tredje set och är att gratulera till guldet.

Här kan ni se del av finalen och höra hur hela hallen hejar fram SVK-> http://youtu.be/ZBesxGeIKsE?t=2m58s

Det är svårt att summera allt som händer under en sådan här stor turnering, och kan bara säga att det måste upplevas på plats. Men vi hann, förutom att spela många matcher, se en landskamp, tejpa många fingrar, linda knän, gå på disco, träffa nya kompisar, sova på luftmadrass och slutligen ha godisregn på bussen hem.

Som uppladdning så spelades det landskamp på fredagen för ett fullsatt Idrottshus. Vår egna Anna Harlin var givetvis med och briljerade som passare och det var en härlig stämmning och en härlig början på helgen. Vi ser redan fram mot nästa års SM och kan bara hoppas att det blir lika bra som i år.

Alla resultat hittar ni här: http://www.profixio.com/resultater/mc14/k/kl/941410

Sollet är givetvis med på bild hos volleyförbundet: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaVolleybollforbundet/barnungdom/Nyheter/Nyhetsarkiv/TackallasomvariOrebro/