AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SVK:s B-damer vinner “måstematch” på söndags eftermiddagen

Förutsättningen inför hemmamötet i Satelliten mot Uppsalas A-lag var följande: Vid förlust eller seger med 3-2 väntar spel i Division 1 till hösten. Vid en tre-poängsvinst samt seger mot Vingar A i en hängmatch nästa helg blir det spel i Superetten i stället.


 

Uppsala, som spelade sin sista match i serien ledde över oss med 4 poäng inför matchen. Vi har som sagt en match kvar och därmed ödet i egna händer.


Första set inleddes med starkt servande och bra defence vilket i sin tur ger bra anfall. Setet slutade med vinst 25-23. I andra gick det som tåget samtidigt som Uppsala vek ner sig och setet vanns med siffrorna 25-13. Inför det tredje såg det ljust ut, men våra tjejer fick sin dipp och Uppsala vann setet med (våra siffror först) 23-25.
I det fjärde såg det länge ut som en repris på det andra, där ledningen var 11 poäng när den var som störst. Uppsala knappade in rejält mot slutet, men till slut satte Mareike matchbollen och fastställde setsiffrorna till 25-18.
Tyvärr så grumlades segern en smula pga svag domarinsats med en inkonsekvent bedömning av dubbeltouch från passarnas sida.


Vinsten med 3-0 och inhöstade tre poäng innebär att vi ligger en poäng efter färdigspelade Uppsala och 10 poäng före likaledes färdigspelade Bromma. Det betyder att det räcker med en vinst med 3-2 mot helt avhängda Vingar A i sista matchen för att säkra spel i Superettan nästa säsong.
Men som sagt, matchen måste vinnas..


Pinge Kuné efter matchen: Härlig helg – första-seedade i U19-SM och god chans på Superettan. Bra jobbat tjejer!


Spelade gjorde:
Ann och Sofia N, passare
Linnea, Matilda, Amanda och Lola, centrar
Sofia L, Mareike, Hanna och Emelie, spikers
Filippa, libero