Sollentunas herrar förlorade första kvartsfinalen mot Hylte/Halmstad

Sollentunas herrar förlorade den första kvartsfinalen på bortaplan i Örnahallen mot Hylte/Halmstad. Efter att ha haft 1-1 i set så blev de resterande två seten mest en transportsträcka där hemmalaget Hylte/Halmstad dominerade. Slutresultatet blev 1-3 (17-25, 25-22, 10-25, 16-25).

I den första kvartsfinalen fick Sollentuna klara sig utan Phil Tully och man började därför istället med Kosma Smiechowski på högerkanten. Hylte/Halmstad fick en kanonstart på matchen efter bra servar från James Baughman och vips var det 5-0 till hemmalaget. Sollentuna kämpade hela setet med att hitta ett fungerande anfallsspel, men man var lite stressade av den svaga öppningen och presterade ett okej spel, men inte riktigt på topp och Hylte/Halmstad kunde vinna första set med 25-17.

I det andra setet blev det istället gästerna Sollentuna som fick en bra start och gick ifrån till en 4-poängsledning vid 8-12, då Hylte/Halmstad tog time-out. Sollentuna fortsatte att pressa motståndarna och gick fram till 10-15. Sen kom en bra period från hemmalaget när man med bra anfallsspel tog in och vid ställningen 15-16 tvingade Sollentuna till en time-out. 30-sekunderspausen gav önskad effekt och efter 2 Hylte-misstag och ett block av Sean Anthony stod det 15-19. Hylte knaprar in lite på slutet men kommer inte ikapp och Sollentuna kvitterar till 1-1 i set efter setsiffrorna 22-25. Hylte hade hela 12 misstag i andra set.

Efter andra set var det en 15-minuters paus.

Hylte/Halmstad var det lag som hade bäst nytta av den långa pausen, då de i set 3 och 4 körde över ett blek Sollentuna. Det var inte mycket som fungerade i Sollentunas anfallsspel de två sista seten och Hylte/Halmstad kunde vinna dem utan problem med 10-25, 16-25 och således matchen med 1-3.

Hylte/Halmstads store matchvinnare för dagen var högerspikern James Baughman som både servade och anföll med hög effektivitet och han var den största skillnaden mellan lagen den här dagen. James slutade på 26 poäng totalt på 4 set. Om Sollentuna ska kunna vända på den här kvartsfinalserien  så krävs det att man har ett bättre anfallsspel samtidigt som man måste få stopp på James Baughman.

Nästa kvartsfinaler:
kvartsfinal 2:5 Sollentuna – Hylte/Halmstad, måndag 24 mars kl 19:00 i Arena Satelliten
kvartsfinal 3:5 Hylte/Halmstad – Sollentuna, onsdag 26 mars kl 19:00 i Örnahallen, Hyltebruk