AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust i skiljeset för B-herrarna i serieavslutning

Redan innan matchen började så var chansen till serieseger borta, men matchen gällde prestige och chansen att befästa andraplatsen. Sollentunas B-herrar tappade tyvärr en 2-0 ledning i set och förlorade serieavslutningen mot Järnboås med 2-3 (26-24, 25-20, 16-26, 20-25, 9-15).

 


Den välspelade matchen började bra för hemmalaget Sollentuna då ett jämnt första set spelades hem med 26-24. Dessförinnan hade gästande Järnboås spelat till sig en setboll som B-herrarna dock räddade och omedelbart vände setet till vinst med hjälp av två starka servar från Jesper Ullberg. I andra set tog Järnboås en tidig ledningen. Man behöll ledningen genom stora delar av setet men Sollentuna gick ikapp och förbi till 19-17 i samband med en taktisk serveserie av Fredrik Ljung. Därefter spelade B-herrarna stabilt och setet avslutades med ett perfekt servess av Christopher Sahlström.


De efterföljande tre seten dominerades dock av gästande Järnboås som relativt ohotade kunde vinna matchen med 3-2. Det var endast i början av femte set som Sollentuna-laget var i ledning i något av de avslutande seten. Där tappade man tyvärr en ledning med 4-1 till 4-7 i en uppställning. B-herrarna tog därefter ingen poäng i egen serve och följaktligen lyckades man aldrig ta igen underläget utan förlorade till slut setet relativt klart med 15-9. Seriespelet är därmed slut för B-herrarna.


Man slutade på en andra plats i Vårtvåan norra efter Sollentuna Draget. Under säsongen har 16 spelare deltagit i seriespel och för många av dessa återstår nu säsongens höjdpunkt i form av SM-slutspelen i U-17, U-19 och U-21 klasserna. Målsättningen är att ta sig till final i alla tre klasserna och väl där är det upp till alla deltagande spelare att vara som bäst när det gäller som mest.


Coach Christer Hällgren summerar matchen och säsongen:


– Tråkigt avslut på en OK säsong. De första två seten lyckades vi spela väldigt tight i den viktigaste delen av varje set, den efter uppnådda 20 p. Äntligen så stängde vi seten på ett övertygande set. De sista tre seten var energinivån i laget helt enkelt för låg. Nu tränar vi vidare mot alla  spännande ungdoms-SM där Sollentuna förhoppningsvis kan fortsätta att vara dominerande på pojksidan.