AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Nära ny seger i tredje kvartsfinalen för Sollentunas damer

I den tredje kvartsfinalen mot Svedala borta var den stora frågan om blixten kunde slå ner på samma ställe två gånger i rad. Svaret var inte långt ifrån ett ja, för Sollentuna Volleys damer bjuder upp till en match som hemmalaget Svedala nog knappast kunnat föreställa sig. Efter ledning 2-1 så förlorar tillslut damlaget med 2-3 (25-22, 22-25, 25-19, 17-25, 8-15). Fjärde kvartsfinalen spelas i Sollentuna på tisdag kl 19:00 och då är Sollentuna piskade att vinna.


 

 


Det var ett avslappnat lag som klev in på banan i Svedala sporthall och som levererade bra volleyboll i 4 raka set. Första set kantas av ett servemottag som inte fungerar perfekt, men när det reder ut sig under setet så vänder man till seger 25-22. Även andra set kantas av två större underlägen som Sollentuna hämtar upp och vid 18-19 så kändes det som även detta var Sollentunas set. Tyvärr görs i det läget en servemiss samt ytterligare ett misstag och setet glider Sollentuna ur näven.


I det tredje setet var det inte många leenden hos hemmalaget, för Sollentuna spelar ut hela sitt register och leder ett tag med hela 18-10 mot regerande Grand Prix mästarna. Fjärde set blir det andra likt, dvs med Svedala som rycker åt sig ledningen och i slutet på fjärde set kan en liten trend skönjas där Svedala måste känt att de äntligen kunde gå förbi block.


Skiljeset är det tyvärr Sollentuna mer som förlorar än Svedala som vinner skulle man kunna säga. Med tre raka servemissar ger man Svedala ett för stort försprång som man inte kan göra något åt. Skiljeset förloras klart.


Sollentunas passare, Anna Harlin, var på ett sällan skådat spelhumör och såg möjligheter i det mesta. Anna gör 17 p, varav 14 rena anfallspoäng, vilket inte hör till vanligheterna i volleyboll för en passare. Stundtals var hon planens gigant tillsammans med Svedalas mycket duktiga Krista de Geest. Intressant fakta är att det var första gången Svedala under säsongen släppte två set på hemmaplan och att man inte varit så nära en hemmaförlust tidigare.


Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar matchen så här:


– Nu har lagen mött varandra tre gånger på en vecka och man kan konstatera att det är två mycket jämna lag, vilket kanske inte många trodde innan. Det är mycket lite som skiljer och den här kvartsfinalserien kan sluta hur som helst. I dag var det faktiskt vi som förlorade mer än Svedala som vann, känner jag det som. Jag hoppas alla som har möjlighet tar sig till Arena Satelliten på tisdag och tar tillfället att se damlaget.


Matchens lirare i Sollentuna:
Anna Harlin


Bästa poängplockare i Sollentuna:
Jasmine Norton, 20p
Anna Harlin, 17p


Noteras bör är att den officiella matchstatistiken på www.volleyboll.se är allt annat än korrekt.


Nästa matcher:
kvartsfinal 4:5 Sollentuna – Svedala, tisdagen 25 mars kl 19:00 i Aena Satelliten
kvartsfinal 5:5 Svedala – Sollentuna, torsdagen 27 mars kl 19:0 i Svedala sporthall