AKTUELLT

Sommarläger vecka 33 inomhus

admin

Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 33 (10-14 aug) för dig som spelar 4-manna, 6-manna eller är intresserad av att prova på volleyboll.

Vinst och förlust för B-herrarna

Sollentunas B herrar spelade under helgen två matcher där det på lördagen blev vinst mot Solna och på söndagen förlust mot Draget. I och med resultaten ligger B herrarna 2:a efter Draget i Vårtvåan Norra och behöver hjälp av andra resultat för att kunna vinna serien.

Sollentunas B-herrar spelade två matcher under helgen och inkasserade en vinst och en förlust. På lördagen besegrade man Solna med 3-1 (22-25, 25-10, 25-22, 25-12) i Solnahallen. Det var fjärde gången som de två lagen möttes och även den fjärde gången som Sollentuna avgick med segern. Efter att ha förlorat första set så skärpte sig Sollentunaspelarna direkt i andra set och tog ledningen med 8-0. Setet var därmed i princip avgjort och Solna lyckades precis nå tvåsiffrigt. Även tredje set inleddes säkert av B-herrarna, men setet blev onödigt jämnt så Solna tilläts gå från 14-21 till 21-22 innan avgörandet föll till B-herrarnas fördel. I fjärde set tog Sollentuna en liten ledning och setet avgjordes när David Lundin stegade ner till serveplats och servade  hem tio raka poäng, från 11 till 21.


Lördagslagens B herrar
Övre fr v:
John Larsson, Elias Hjerpe, Joel Carlsson
undre fr v: David Lundin, Erik Hällgren, Niclas Bångman

På söndagen var det dags för derby mot Draget. Draget vann det förra mötet med 3-1 och stod även som segrare nu då B-herrarnas förlustsiffror skrevs till 0-3 (19-25, 20-25, 26-28). B-herrarna, som på lördagen saknade sina pojklagsspelare födda 98 eller senare, var till söndagens match i stort sätt fulltaliga och hade förstås hoppats besegra det betydligt äldre Draget, men rutin visade sig vara mer värt än ungdomlig entusiasm. De två första seten var mer eller identiska då Draget tidigt tog en tidig ledning med ett par poäng. B-herrarna hade för dagen väldigt svårt att ta poäng i egen serve och därmed blev det väldigt svårt att hämta igen ett underläge.

Trots underläget hade B-herrarna varit relativt framgångsrika med att stoppa Dragets väl inövade transitionspel där många bollar trycks in till lagets centrar. Både Erik Hällgren och Anton Cakste lyckades väl i att bevaka Dragets centrar och flytta med i deras rörelser. Med ryggen mot repen så lyckades dock B-herrarna lyfte sig ett snäpp eller var det kanske så att Draget började bli trötta? B-herrarna ledde fram till 21-18 då tre mindre lyckade spelmoment gjorde att Draget lättvindigt kom ikapp till 21-21. Därefter fortsatte tyvärr B-herrarnas spel att fungera dåligt och Draget fick ledningen med 23-21. B-herrarna kom ifatt till 23-23 och räddade tre setbollar men matchen gick tyvärr förlorad då en blockering från B-herrarna gled över sidlinjen. Draget vann därmed matchen och med största säkerhet spelade man även hem seriesegern. Draget ligger två poäng före B-herrarna då en omgång återstår.

Coach Christer Hällgren summerar helgen:
 – Trist avslutning. Det kändes som att vi i tredje set äntligen fått matchen precis dit vi ville, men Draget lyckades med tur och skicklighet glida ur våra nävar. Vi får gratulera dem till vinsten och seriesegern.

Bästa poängplockare:
Niclas Bångman 15p
Fredrik Ljung 12p

Nästa match:
Sollentuna – Järnboås, lördagen 22 mars kl 14:00 i Arena Satelliten