AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust mot serietvåan Falkenberg för Sollentunas herrlag

I grundseriens sista omgång spelade Sollentuna mot Falkenberg på hemmaplan i Satelliten. Det var en match som troligen inte spelade någon roll för tabellplaceringen, då Sollentuna slutar 6:a i årets serie oberoende av resultatet i matchen och Falkenberg endast kunde gå om Linköping om de sistnämnda tappade poäng mot RIG, något som ingen förväntade sig skulle inträffa. Viktigt för bägge lagen var dock att spela bra så att man kan ta med sig en positiv känsla in i slutspelet. Slutresultatet blev 1-3 (20-25, 25-22, 14-25, 22-25).

Det första setet börjar bra för Sollentuna som rycker åt sig en 5-2-ledning. Falkenberg kontrar snabbt och vid 7 lika är man ikapp. Falkenberg har väldigt bra servemottagning hela första setet och kan därmed anfalla effektivt och dra ifrån och Falkenberg leder som mest med 7 poäng.  Sollentuna knaprar in någon poäng på slutet, men förlorar setet klart med 20-25. Falkenberg stod för många egna misstag i setet, så det kändes som hemmalaget hade möjlighet att prestera bättre bara man lyckades pressa servemottagarna i Falkenberg bättre än man gjorde i första set.
 
Det andra setet börjar även det bra för Sollentunas del och man går ifrån till en ledning med 8-4 innan Falkenberg byter passare. Vid 11-11 har Falkenberg kommit ikapp efter bra servar från Dardan. Sollentuna viker inte ner sig utan tar tag i taktpinnen igen och går ifrån till 17-14 efter två bra anfall av Kos, när Falkenberg tar time-out. Falkenberg lyckas dock inte komma närmare än 3 poäng och Sollentuna vinner setet med 25-22. Även i det andra setet har Falkenberg väldigt många misstag, något som Sollentuna förvaltar på ett bra sätt.
 
Det tredje setet är något som hemmalaget helst vill glömma. Linus har väldigt bra servar, vilket gör att Sollentuna fastnar i en uppställning och Falkenberg rinner ifrån till en 7-poängsledning. Falkenberg spelar stabilt setet igenom medan Sollentuna har svårt att döda bollen i anfall och Falkenberg vinner setet med 14-25 utan problem. Falkenberg passar även på att byta in bänkspelare mot slutet av setet.
 
I det fjärde setet handlade det om att bryta den negativa trenden från förra setet för Sollentunas del och det var något man lyckades med. Sollentuna får en tvåpoängsledning som man håller fram till 9 lika. Efter det spelar lagen jämnt med varandra fram till 22 lika. Då gör Patrick vad vi upplever är ett serveess, men domaren ser inte om serven var inne eller ute och det blir omboll. Tyvärr så missar Patrick nästa serve och Falkenberg tar ledningen med 22-23. En drop och ett serveess senare har Falkenberg vunnit matchen med 1-3 (20-25, 25-22, 14-25, 22-25).
 
Det vi kan konstatera är att Sollentunas högstanivå är tillräcklig för att utmana topplagen i serien, men lägstanivån är fortfarande för låg. I Falkenberg blev Linus Tholse välförtjänt utsedd till bäste spelare och i hemmalaget var det passaren Patrick Tunnell som fick pris. Positivt i Sollentuna var även att Kos Smiechowski gjorde en bra match både i servemottagning och i anfall.
 
Nu börjar slutspelet och som väntat blev det Hylte/Halmstad som kom trea i serien som valde Sollentuna. Den matchserien börjar på bortaplan på lördag.
 
Övriga kvartsfinaler var även de väntade:
Linköping – Södertälje
Falkenberg – Habo
Tierp – Örkelljunga

foto: Anders Harlin
http://www.andersharlin.se