AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust i första kvartsfinalen för Sollentunas damer

Sollentunas damlag spelade första kvartsfinalen borta mot Svedala och insatsen kan bäst beskrivas med en sinuskurva. En bra inledning i första set omvandlas till en sämre avslutning, följt av ett och ett halv set av fritt fall innan man gör en avslutning i tredje set som lovar gott inför andra kvartsfinalen på onsdag. Förlusten var naturligtvis både klar och stor och siffrorna blev 0-3 (18-25, 10-25, 21-25).

Det finns egentligen bara två problem med att möta Svedala på bortaplan. Det första är att det ligger så långt bort för Sollentuna, vilket innebär en lång resa, och det andra är att de är ett bra lag. Att 8 timmar i buss sätter sina spår i spelarna märks på den varierande nivån och det svängiga spelet

Inledningsvis gör Sollentuna bra ifrån sig och hänger med bra upp till 10. Därefter lyckas Svedala få ett par bollars försprång innan Sollentuna tappar fokus ganska mycket i slutet på första set. Från 10-12 rinner setet iväg för Sollentuna som lyckas hyfsa siffrorna till 18-25. Andra set är inte roligt för de ditresta Sollentunafansen, för ett tag står det 6-17 på poängtavlan och damlaget får faktiskt vara glada över att de lyckas få tvåsiffrigt. Det var i andra set ett blekt Sollentuna som vek ner sig ganska enkelt.

Tyvärr såg mönstret ut att upprepa sig, för Svedala får en smakstart i tredje set och leder med hela 9-0. Vid underläge 11-21 vaknar Sollentuna med besked och får till en servepress och ett spel som överraskade Svedala, vilka förmodligen trodda matchen i princip var slut. Därifrån och framåt är det plötsligt en helt annan fight och Sollentuna går på med en självförtroende som dittills saknats. Svedala tar sin sista timeout vid 20-22 och hade därefter inte Sollentuna gjort en servemiss så kan man undra om hemmalaget Svedala inte hade fått tvingas spela ett fjärde set.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar kvartsfinalen så här:

– Trots siffrorna så gör vi i de bra partierna än bättre match mot Svedala än sist vi var nere i februari och det ska vi ta med oss. Men vi kan naturligtvis inte spela som vi gör i andra set om vi ska ha ambitioner att vinna matcher mot ett så pass bra lag som Svedala. Jag tror att laget börjar förstå vad vi måste göra för att störa Svedala och de tendenserna syntes i matchens slutskede. På onsdag är det vår hemmaplan och det är Svedala som har den långa resan till bortamatch. Det jämnar nog ut oddsen lite kan vi hoppas.

Matchens lirare i Sollentuna:
Anna Harlin

Bästa poängplockare i Sollentuna:
Jasmine Norton, 11p
Anna Harlin, 7p

Kvartsfinal 2:5
Sollentuna – Svedala, onsdag 19 mars, kl 19:00 i Arena Satelliten

Kvartsfinal 3:5
Svedala – Sollentuna, lördag 22 mars, kl 15:00 i Svedala Sporthall