AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Torbjörn Johansson ny sportchef för herrlaget

Sollentuna Volley är glada att hälsa Torbjörn Johansson välkomna i klubben. Torbjörn har en gedigen erfarenhet inom volleyboll med många nationella och internationella kontakter. Torbjörn var bl.a. sportchef på Svenska Volleybollförbundet under 5 år med ansvar för både volleyboll- och beachvolleybollandslagen.  ”Det är fantastiskt, jag är jättenöjd”, kommenterar herrlagets tränare Martin Yngerskog Torbjörns tillträde som sportchef för herrlaget.

Sollentuna Volley är mitt inne i en långsiktig utveckling av klubben för att bli starkare och större på alla nivåer. Klubben har flera utvecklingsprojekt på gång och att hitta kompetenta personer runt elitlagen som vill jobba långsiktigt är viktigt för klubben. Därför är det extra roligt att Torbjörn har börjat som sportchef i SVK.

– När Martin (tränare herrlaget) och Henrik (ordförande) kontaktade mig och tyckte att vi kunde hitta något spännande ihop så var det bara att hoppa på den här spännande utmaningen. Jag har varit borta från Svensk volleyboll efter de åren som sportchef på Svenska Volleybollförbundet. Jag har känt att jag saknat en utmaning i den sporten jag älskar över alla andra, säger Torbjörn om jobbet som sportchef i SVK.

Torbjörn Johansson och Martin Yngerskog kommer nu inleda arbetet med att långsiktigt utveckla herrlaget, genom att ta några kliv framåt varje år.

– Sollentuna har haft en jättebra utväxling här på andra halvan fram för allt, det är jättekul men mitt fokus ligger rent noll just för denhär säsongen. Nu gäller det att ta reda på hur allting ser ut inför kommande år. Det är en långsiktigt satsning och det var det som känndes helt rätt, säger Torbjörn.

– Vi har en idé om att långsiktigt utveckla en klubb, nämligen Sollentuna Volley och då är Torbjörn helt rätt. Torbjörn har en fantastisk ”track record” och är rolig att ha och göra med. säger SVK:s ordförande Henrik Blomgren.

Sollentunas herrlag har stått utan sportchef under säsongen, även om den förre sportchefen Laila Reppen har varit behjälplig på ett mycket bra sätt, så blir detta ett stort lyft för herrlaget och klubben. Tränaren, Martin och assisterande tränaren, Johan Lindström, har fått dra ett stort lass och visat att det går att vara konkurrenskraftiga med ett lag som bygger på egna spelare. De ska nu tillsammans med Torbjörn utveckla ett lag som på sikt kan vara fullt ut slagkraftigt med hjälp av till största delen egna produkter.

– Jag gillar att ha folk runt omkring mig som är kompetenta, som gillar sporten och vill uppnå samma resultat som jag vill. Jag har mycket erfarenhet av hur Torbjörn jobbar och jag är väldigt imponerad av det.

Sollentuna Volley hälsar Torbjörn Johansson varmt välkommen till klubben och ser fram emot ett långsiktigt och spännande arbete tillsammans.
Väl mött på lördag kl. 15.00 i Arena Satelliten, då herrarna möter Falkenberg i grundseriens sista match.