AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Avslutning i uppförsbacke för Sollentunas damer

Sollentunas damlag avslutar elitseriens grundserie med en match som tyvärr inte blir den önskade avslutningen. Ett desarmerat och skadedrabbat Gislaved besöker hemmaplan, Arena Satelliten, men Sollentuna förmår inte trots det att dra fördel av situationen. I stället är det ett valhänt spel, kantat av på tok för många egna misstag, som är huvudingrediensen i det egna spelet. Man genomför endast ett bra helt set och förlorar bittert men rättvist med 1-3 (17-25, 22-25, 25-18, 19-25).

Första set inleds med spel från bägge lagen som egentligen inte hör hemma i elitserien. Det är slarvigt och ofokuserat där det lag som lyckas göra minst misstag också är det som är i ledningen. Sollentuna står för hela 5 servemissar och därutöver mer nätberöringar än man haft tillsammans på övriga matcher efter Jul. Gästande Gislaved drar ifrån och har inga problem att vinna setet.

Andra set leder Sollentuna upp till 16-15 då man krånglar till det egna spelet betänkligt. Trots att man i princip spelat bort setet har man en chans att komma tillbaka och vid 22-23 har man en bra försvarsboll uppe, efter försvar av passaren Anna Harlin, men tveksamheter i vem som ska passa bollen leder till att man inte kommer till anfall och andra set förloras även det.

Tredje set blir faktiskt en upprättelse på att Sollentunatjejerna faktiskt kan spela bra volleyboll och man leder 14-9, 16-12 och 21-16 där man långa stunder är överlägset Gislaved. Varför det ska behöva stå 0-2 på poängtavlan innan Sollentuna vaknar till liv kan man bara undra. I tredje set känns Sollentunas snabba spel igen och kantspelarna tycks sätta varje boll.

I fjärde set så följs lagen åt till 13-14 innan en serverunda punkterar matchen där Sollentunas servemottag fullständigt rasar samman och Gislaved tar en ointaglig ledning med 13-19. Trots att man visar lite muskler i slutet så fortsätter de mycket enkla misstagen att straffa hemmalaget och man har helt enkelt för liten marginal för att kunna ha en chans att gå ikapp och tvinga matchen till ett skiljeset. Matchen tar slut och Gislaved vinner helt rättvist med 3-1.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar serieavslutningen så här:

– Vi har kantspikers som ligger på 20% effektivitet idag och ändå vinner vi inte. Det beror bl a på Gislaveds mycket duktiga Ariel Usher som når imponerande anfallseffektivitet på 39%. Det är hon som vinner åt Gislaved idag samtidigt som vi är för dåliga på att stoppa henne. Men det vore för enkelt att bara tillskriva segern Gislaveds bästa spelare. Sanningen är tyvärr den att vi gör på tok för många huvudlösa saker idag för att vi ska kunna ha en chans. Man ska bli straffad om man spelar som vi gör.

Matchens lirare i Sollentuna:

Jasmine Norton

Matchens poängplockare:

Jasmine Norton, 19p
Carolina Ljung, 18p

Lars-Göran om kvartsfinalmotståndaren Svedala:

– Det var egentligen bara ett lag vi inte ville möta i kvartsfinal och det var Svedala. De är enligt oss elitseriens bästa lag och det kommer krävas av oss att vi spelar på vår toppnivå för att kunna rubba dem. Vi har och andra sidan inget att förlora och ett slutspel är en annan typ av matcher där det betyder allt eller inget i varje set och match. Jag hoppas och tror att våra tjejer är redo utmaningen.

Kvartsfinalserien – bäst av 5 matcher

Kvartsfinal 1:5 Svedala – Sollentuna, lördagen 15/3 kl 16:00 i Svedala Sporthall

Kvartsfinal 2:5 Sollentuna – Svedala, onsdagen 19/3 kl 19:00 i Arena Satelliten

Kvartsfinal 3:5 Svedala – Sollentuna, lördagen 22/3 kl 16:00 i Svedala Sporthall

Kvartsfinal 4:5 Sollentuna – Svedala, tisdagen 25/3 kl 19:00 i Arena Satelliten

Kvartsfinal 5:5 Svedala – Sollentuna, torsdagen 24/3 kl 16:00 i Svedala Sporthall

foto: Anders Harlin
http://www.andersharlin.se/