Stark insats av Sollentunas herrlag

Sollentunas herrlag gör en kanoninsats i den viktiga matchen mot Örkelljunga tidigt på lördagseftermiddagen. Bortamatchen i december var ingen rolig historia för Sollentuna, då den slutade med en 0-3 förlust, men i returmatchen blev resultatet det omvända och Sollentunas herrlag kunde vinna med 3-0 (25-23, 25-19, 27-25).

Örkelljunga kom till Sollentuna inför näst sista omgången med gott självförtroende efter att ha besegrat Hylte/Halmstad omgången innan med 3-0 och väldigt klara setsiffror. Eftersom Örkelljunga tillsammans med tidigare nämnda Hylte/Halmstad och Tierp fightas om plats 3 i tabellen efter Linköping och Falkenberg var det en viktig match för Örkelljunga. Hemmalaget Sollentuna ville behålla den positiva trend som laget befunnit sig i med tre raka segrar.

Örkelljunga börjar bäst i första set och går upp till en ledning med 6-3 innan hemmalaget kommer igång. Vid 9 lika är Sollentuna ikapp Örkelljunga efter ett par bra anfall av Sean Anthony. Lagen följs åt fram till en 13-12 ledning för Sollentuna. Örkelljungas center Jacob Guymer visar då att han vill vara med i matchen och på kort tid vinner han tre stycken centeranfall. Sean Anthony vinner samtidigt två anfall och Örkelljunga gör två misstag vilket innebär att hemmalaget får en liten lucka. Örkelljunga kämpar på och lyckas vända underläget till ett överläge med 21-19 i samband med att Sollentuna gör två misstag följt av att Sean blir nerblockad. Sollentuna tar nu en time-out. Efter några väl valda ord i timeouten tar Sollentuna tre raka poäng direkt efter och Örkelljunga tvingas ta en timeout. Ställningen är då 22-21 till Sollentuna. Örkelljunga får inte samma utdelning på sin time-out, utan Sollentuna glider ifrån till 24-22 och två bollar senare avgör Phil Tully setet. 25-23 blir det till slut i första set.

I andra set börjar Sollentuna bra och vid ställningen 5-3 till hemmalaget sker ett passarbyte i Örkelljunga. Bytet ger inte önskad effekt, utan Sollentuna drar ifrån till 15-9 efter stabilt spel med få misstag. Vid 18-12 tar Örkelljunga time-out i ett försök att bryta matchbilden efter ett serveess från Sollentunas passare Patrick Tunnell. Patrick svarar då med ytterligare ett ess direkt efter time-outen. Resten av setet spelar lagen jämt med varandra och setet slutar 25-19 till Sollentunas favör.

Även det tredje setet börjar bra för Sollentuna när man går upp i en ledning med 8-4. Örkelljunga byter friskt i både andra och tredje set. Lennie Hansson har nu bytt in på högerkanten och vinner en del boll för Örkelljunga, vilket ger dem nytt hopp i matchen. Vid 13 lika och ett serveess av Lenny tar Sollentuna time-out. Örkelljunga har ledningen fram till 20 lika då Victor Pettersson precis vunnit ett anfall mot treblock. Från 20 lika turas lagen om att ha enpoängsledning fram till slutet då Örkelljunga har setboll vid 25-24. Då Vinner Sollentuna tre raka anfall efter att Sean, Phil och Sean igen vunnit sina respektive anfall och Sollentuna står som segrare med 3-0.

Axel Hermansson storspelade som libero idag, framförallt i de två första seten då hans servemottagning var den bästa hittills under säsongen. Phil Tully och Sean Anthony hade en bra dag anfallsmässigt och tog 16 respektive 13 poäng. Den bästa prestationen av hemmalaget var nog dock att man höll Tomas Vilimas på blyga 8 poäng för dagen. För Örkelljungas del innebar resultatet att man inte längre kan nå tredjeplatsen i tabellen. Det blir därför en tuffare slutspelsväg än Örkelljunga hade önskat sig.

Nästa match:

Sollentuna – Falkenberg, lördagen 15 mars kl 17:00 i Arena Satelliten

Linköping och Falkenberg är de två lag som har längst segersvit i serien just nu med 11 respektive 5 segrar och efter det kommer Sollentuna med sina 4 raka segrar. Just Falkenberg kommer till Satelliten på lördag för den sista seriematchen innan slutspelet börjar.