AKTUELLT

Sommarläger vecka 33 inomhus

admin

Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 33 (10-14 aug) för dig som spelar 4-manna, 6-manna eller är intresserad av att prova på volleyboll.

Säker seger mot Västerås för Sollentunas B Herrar

Ett för dagen ovanligt ungt herrar B spelade på lördagen mot Västerås i Arena Satelliten. Trots, eller kanske tack vare, detta så besegrades Västerås med 3-0 (25-13, 25-13, 30-28). Som setsiffrorna visar så var hemmalaget överlägset gästande Västerås i de två första seten för att sedan slappna av och därmed bjuda in motståndarna i matchens tredje set.

Första och andra set var både spelmässigt och resultatmässigt identiska. B-herrarna drog ifrån direkt och hade i båda seten 8 poäng efter de två första egna serverotationerna. Västerås hade stora problem med det övermäktiga motståndet. De få gånger som man lyckades överraska hemmalaget så gjorde man det tack vare en hygglig servemottagning och överraskande snabbt spel på sina centrar. Tredje set blev siffermässigt jämnt och med B-herrarna i en liten ledning inledningsvis. Dock lyckades Västerås med ett par lyckosamma serverserier vända setet från underläge10-15 till ledning 19-17 och B-herrarna tvingades till timeout och taktikgenomgång. Återstoden av setet blev jämt och Västerås spelade till sig två setbollar, 25-24 resp 27-26, innan B-herrarna med debuterande Jesper Ullberg på serveplats kunde avsluta matchen med tre poänggivande servar.

Coach Christer Hällgren kommenterar:

– En trög återkomst till volleybollplanen efter sportlovet. Vi har tränat dåligt den senaste tiden beroende på sportlov och efterföljande förkylningar. Nu återstår endast ett fåtal matcher och nu gäller det för alla grabbarna att mobilisera energi till träningar och matcher för att på så sätt avsluta säsongen snyggt. Vi har chans till seriesegern men då krävs det genomgående en uppryckning. Draget nästa helg blir svårt då man kan lita på att Draget kommer att slita hårt för att slå oss och därmed vinna kampen om seriesegern.

Poängbäst för dagen:
Fredrik Ljung, 14p
Joel Carlsson, 10p
Oskar von Sydow imponerade med sina fina servar.

Nästa matcher:
Solna – Sollentuna B, lördagen 15 mars kl 13:00 i Solnahallen
Sollentuna Draget – Sollentuna B, söndagen 16 mars kl 10:00 i Helenelund
Sollentuna B – Järnboås, lördagen 22 mars kl 14:00 i Arena Satelliten