AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Snabb seger för Sollentunas damer mot Göteborg

Sollentunas damlag tog emot KFUM Göteborg i elitseriens näst sista grundomgång i en match som egentligen var betydelselös för bägge lagen. Sollentuna var slutspelsklara och har små möjligheter att avancera i tabellen och Göteborg är redan klara för kvalspel om fortsatt elitseriekontrakt. Men Sollentuna vill visa att de har kapacitet i slutspelet och gör en stabil insats där man på under timmen avfärdar gästerna med 3-0 (25-14, 25-22, 25-11).

Det var ett skadedrabbat Sollentuna som äntrade Arena Satelliten på sena lördagseftermiddagen. Hanna Lönnqvist vilade sin ömmande armbåge och Anita Nolsjö hade trampat snett på torsdagens träning och tog det säkra före det osäkra och stod över matchen. Det gjorde att Ieva “Eva” Dobele, som hittills mest gjort inhopp i byten under säsongen, nu fick chansen från start. Eva visade direkt vad hon tillför truppen med sitt karaktäristiskt helhjärtade slit.

Första set inleds fokuserat av Sollentuna och man leder stort med 16-7 som blir till 22-10 och 25-14. Man gör faktiskt bara 3 egna misstag och håller uppe nivån genom hela setet. Andra set gör man inte mer en man behöver och Göteborg hänger med upp till 12-11 tack vare fler egna misstag i Sollentuna. Men man tar sig i kragen i en serverunda och går ifrån till 20-14 som sen krymper till så lite som 22-21 då Göteborg lyckas slå igenom Sollentunas block ett par gånger.

I det tredje setet har hemmalaget förstått att man inte kan bjuda in gästerna i matchen på det sättet och spelar med en betydligt högre skärpa. Från 4-3 går man ifrån till 14-4 som blir till 21-6. Göteborg kommer ingen vart i sina servemottagningsanfall och Sollentuna skaffar sig massor med matchbollar vid 24-9. Annie Löfqvist som har tillhört träningsgruppen kring damlaget och nu klev in när Anita Nolsjö vilade blev den som fick sätta matchbollen till 25-11.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar segern så här:

– Skönt att vi lyckas prestera i en match där vi egentligen bara hade något att förlora. Första och tredje set genomför vi väldigt disciplinerat och det är därför det blir stora siffror. Extra kul att vi kan göra det trots skadeläget för dagen. Men vi ska fortfarande upp en nivå i vårt servemottag för att jag ska bli nöjd och det är nog ett måste om vi ska kunna rå på seriefyran Gislaved nästa helg. Vi gjorde en bra match borta i höstas där vi nästan tvingade Gislaved till skiljeset, så vi hoppas kunna flytta fram positionerna kommande lördag. Det blir ett bra genrep inför kvartsfinalen och ett mått på vad vi klarar av.

Matchen spelare i Sollentuna, utsedd av SVBF:s ordförande Saffet Eraybar som var på plats:
Anna Harlin

Bästa poängplockare i Sollentuna:
Jasmine Norton, 12p
Caroline Werner, 9p
Isabelle Falck, 9p

Nästa match:
Sollentuna – Gislaved, lördagen 8 mars kl 17:00 i Arena Satelliten

foto: Anders Harlin
http://www.andersharlin.se