Sollentunas damer räckte inte till mot Engelholm

I bortamatchen mot Engelholm under söndagseftermiddagen så räckte inte Sollentunas damer till utan fick se sig besegrade med 1-3 (13-25, 25-22, 12-25, 22-25). Visserligen var Sollentuna med i två set, men i övriga två stod man inte emot och siffrorna blev stora. Med endast två omgångar kvar står det klart att Sollentuna är klart för slutspel och att man kommer sluta 7:a eller 8:a i grundserien.

Första set öppnar jämnt upp till 7-8 innan det rinner iväg till 8-14. Därefter får Sollentuna kämpa med sitt servemottag och setet förloras med stora siffror. Andra set börjar bättre med en 5-1 ledning där Sollentuna är lite hungrigare än i första set. Man lyckas även lite bättre i blockspelet mot Engelholms dominerande två polska proffs. Ledningen äts upp och i slutet på setet står det 22-22 då Sollentunas Caroline Werner gör 3 raka poäng via ett block och två anfall.

Det tredje setet blir det första likt då Sollentuna är med inledningsvis och har ledningen 7-6 då en lång paus uppstår då sekretariatet har bekymmer med det elektroniska domarprotokollet. Efter uppehållet är det jämnt upp till 9-9 innan man kör fast och poängen rinner på för fort åt fel håll. På de resterande bollarna i setet vinner Engelholm med förkrossande 16-3 och under denna period lyckas inte Sollentuna få fram bollen till passare Anna Harlin alls. Man får anfalla från svåra lägen och det blir för lättläst.

Matchen tar lite fart igen i fjärde set då Sollentuna återigen hittar tillbaka till sitt egna spel. Man är i ledning 11-6 och 13-9. Setet svänger och Engelholm är i ledning 17-21 då Sollentuna gör ett sista ryck och går upp till 21-21. I bollduellen därefter har bägge lagen chans att avgöra men det är Sollentuna som får sista smashen. Tyvärr går bollen ut och Engelholm gör på nästföljande boll ett servess och skaffar sig sen matchbollar via ytterligare en poäng. Det hjälper inte att Sollentuna räddar den första för EVS lyckas sideouta hem setet och matchen därefter.

Lars-Göran Eriksson, damlagets coach, kommenterar förlusten så här:

– Vi är idag laget 50 procent där vi gör två bättre och två sämre set. Genom matchen har vi problem i servemottaget och lyckas inte heller få till blocket som vi borde. Hade de momenten fungerat bättre hade vi kunnat utmana Engelholm mer. Nu går det inte annat att säga än att det var en rättvis seger för Engelholm.