AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger för Sollentuna Damer D

Sollentuna Damer D åkte till Uppsala utan ordinarie passare för att ta sig an Uppsala VBS C i Vårtvåan Nordöstra. Med bra servrar och ett stabilt anfallsspel vann man i tre raka och säkrade därmed sin första trepoängare. 

F98/99 tjejerna var för dagen utan sin passare och fick låna in Sofia, och Amanda som coach, från B-laget som togs i ilfart genom Uppsala från Fyrishov där de just spelat i Vårettan Norra. Men alla hann fram i tid och efter ett lite nervöst hälsande på de nya lagmedlemmarna satte matchen igång.
 
Man servade stabilt men den nya laguppställningen skapade viss osäkerhet och vid ett par tillfällen tappade man poäng för felaktiga positioner. Servemottagningen funkade sådär och man lät Uppsala komma ikapp poängmässigt men ett lugnt coachande från Amanda och bra peppande tjejerna emellan gjorde att de fick igång kommunikationen på plan. Anfallet anfört av inlånade Sofia fungerade bra hela tiden och man kunde ta hem matchen i tre raka sett.
 
För de flesta av tjejerna var detta deras första trepoängare i divisionsspel någonsin, grattis!
 
Ordinarie coach Cili Blomgren kommenterar: Grymt bra och tusen tack till Sofia och Amanda som inlånade passare och coach !
 
Slutresultat  0 – 3  (16-25, 14-25, 15-25)
 
Nästa vecka väntar Linköping på bortaplan

övre fr v: Mai Wendler, Elsa Gustavsson, Gabriella Sanchez, Sofia Nacksten, Amanda Teir (coach)
nedre fr v: Johanna Molin, Filippa Kolm Lindström, Emma Persson, Maria Gottlander
Liggande: Jenny Hallström