AKTUELLT

Sommarläger vecka 33 inomhus

admin

Välkommen till Sollentuna Volleybollklubbs sommarläger vecka 33 (10-14 aug) för dig som spelar 4-manna, 6-manna eller är intresserad av att prova på volleyboll.

Ny seger för Sollentunas B Herrar

Säsongens längsta resa gick under lördagen till en snöbeklädd Nora sporthall för bortamötet med Järnboås i Vårtvåan Norra. Sju tappra resenärer vann matchen relativt bekvämt för Sollentuna med 3-1 (25-21, 25-19, 24-26, 25-22).
I och med segern bibehåller B Herrarna serieledningen.

 

 

Det var först  i samband med sidbytet inför fjärde set som matchen hettade till och spelnivån hos båda lagen lyftes ett snäpp. Dessförinnan började B herrarna matchen med ett äckligt disciplinerat spel och gjorde inga tekniska misstag och tog därmed en omedelbar ledning med 7-1. Järnboås kom aldrig ifatt och första set spelades hem med 25-21 utan att Sollentuna blev pressat eller stressat.

Samma sak i andra set där en tidig ledning med 9-4 spelades hem med siffrorna 25-19. Inför det svåra tredje setet försökte Sollentuna behålla fokus på det egna spelet, men det sprack tämligen omedelbart. Helt plötsligt hamnade smasharna allt för ofta i blockeringen och jublande Järnboåsspelare kunde belåtet vila ut vid Sollentunas time-out vid ställningen 7-2. Sollentunalaget kom ifatt till 13-13 och receptet var det gamla beprövade – gör inga egna tekniska misstag. Den här gången var det taktiskt placerade servar av framför allt Joel Carlsson som möjliggjorde upphämtningen och så småningom en matchboll vid ställningen 24-23. Sollentunagänget hade också en god möjlighet att avgöra matchen här, men en smula okoncentration och snack om tidig hemresa gjorde att poängen gick till Järnboås. Av rena farten vann hemmalaget ytterligare två bollar och därmed setet med stor hjälp av ofokuserade Sollentunaspelare.

Vid sidbytet inför fjärde set vaknade så matchen äntligen till liv och det överraskande nog vid matchsekretariatet där det fåtal närvarande vuxna  visade prov på dåligt omdöme och humör. Adrenalinet spred sig dock till spelarna i båda lagen och fjärde set blev följaktligen matchens mest välspelade. När det fysiska och tekniska kunnandet blir avgörande i B-herrarnas matcher så står laget oftast som segrare då kunnandet är större än hos de flesta motståndarlagen. Så också denna gång då laget visade storhet i spelet vid nät och för första gången i matchen dunkades bollarna resolut ner på motståndarnas sida. Det var endast i samband med en lyckad serveserie som hemmalaget kunde pressa Sollentuna, men den serveserien slutade som så många gånger med en servemiss och Sollentunapoäng. Till slut en relativt bekväm setvinst med 25-22 och därmed tre poäng och fortsatt serieledning.
 
Coachen Christer Hällgren summerar:

– En nyttig setförlust, hur konstigt det än kan låta. Många av spelarna kommer att spela viktigare och jämnare matcher i samband med vårens junior- och ungdoms-SM och med denna erfarenhet i bagaget fattar man förhoppningsvis andra och klokare beslut när ett set skall avgöras.
 
Nästa match:

Sollentuna B – Västerås 8 mars kl 11:30 i Satelliten.