Seger för Sollentunas Damer mot RIG Falköping

I volleyboll räcker det med att vinna sista set och sista bollen för att vinna matchen och Sollentunas damlag provar den tesen i matchen mot RIG Falköping under lördagseftermiddagen. Inledningsvis är Sollentuna utspelat och får kämpa sig tillbaka, räddar sedan två matchbollar i fjärde set för att tillslut ta hem skiljeset och matchen med 3-2 (9-25, 25-19, 20-25, 27-25, 15-4).

Första set är tyvärr ett lågvattenmärke där Sollentuna förlorar med 9-25. Till saken hör att 7 av de 9 poängen kommer på misstag från RIG Falköping vilket betyder att Sollentuna endast mäktar med att göra 2 poäng i setet. Det kommer att krävas en hel del analys för att förstå vad som gått snett inför och under detta set.

Andra set genomförs till stor del i underläge tills Sollentuna vid 14-16 lyckas vinna två block och därefter ett par anfallspoäng som gör att man vänder setet till en ganska klar seger till slut. De i publiken som trodde att “nu vänder det” fick tyvärr inte se sig bli sannspådda, för tredje set skänks bort via att Sollentuna gör hela 9 egna misstag. RIG Falköping är dagen till ära för bra i block för att Sollentuna ska få några billiga poäng och Sollentunas servemottag och behandling av gratisbollar är alltför fumligt för att man ska kunna hitta rätt i setet.

I det fjärde setet skulle det kunna slutat med en förlust för hemmalaget, för det är märkligt tungt för Sollentuna. Men i underläge strax innan 20 poäng gör man ett ryck och går ifatt och förbi till 23-22. RIG Falköping har två matchbollar vid 23-24 samt 24-25 utan att lyckas knyta igen säcken och matchen lever vidare till ett skiljeset. Femte och avgörande set blir dock aldrig spännande då RIG Falköping helt enkelt ser rädda ut för att vinna och missar det mesta. Dessutom blommar faktiskt Sollentuna ut lite och gör tillslut ett hedersamt set i matchen. Skiljeset vinns klar med 15-4.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar segern så här:

– Vi gör nog en av säsongens sämre insatser sett till de flesta moment, men att det ändå räcker till seger är väl kanske ett tecken i sig. Långa stunder får vi inte fram bollen som vi ska och då kommer vi inte till anfall. RIG Falköping tillåts även göra 14 servess på oss och även om de är duktiga på att serva så är det egentligen ett underbetyg till vårt servemottag. Men, vi vänder och vinner matchen och det är ett styrkebesked i sig att kunna göra. Efter juluppehållet har vi spelat 6 matcher och bara förlorat 2 och det känns trots allt skönt iom att förlusterna kommit mot grundseriens två topplag.

Matchens spelare i Sollentuna:

Jasmine Norton

Bästa poängplockare i Sollentuna:

Jasmine Norton, 22p
Carolina Ljung, 10p

Nästa match:

Engelholm – Sollentuna, söndagen 23 februari kl 16:00 i Kungsgårdshallen, Engelholm