AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vinst och förlust för Sollentunas B herrar

En helg fylld av volleyboll slutade med en vinst och en förlust för Sollentunas B herrar i Vårtvåan norra och därmed bibehållen serieledning. Det mest minnesvärda ögonblicket från helgen var Anton Cakstes nätrullar hoppservess på matchbollen mot Västerås, se bild. Helt obegripligt för alla närvarande hur den bollen kom över nätkanten.

 

Tidig lördag morron mötte B-herrarna Draget i Arena Satelliten. De rutinerade herrarna i Draget gick segrande ur den bataljen med 3-1 (25-15, 23-25, 25-17, 25-18). Segern var odiskutabel och rättvis och grundlades för länge sedan då Draget sakta men säkert började svetsas samman till den enhet man nu är. Att Sollentunas B herrar stod för de allra vassaste topprestationerna på nät genom Sergej Engström och Anton Cakste förtjänar givetvis uppmärksamhet, men blir i slutändan ändå bara kuriosa. En stor eloge till Draget som aldrig gav upp en boll och därmed kämpade ner det betydligt yngre (och lättare) B-herrarna. Chans till revansch för B-herrarna kommer redan 16 mars.

Söndagens bortamatch mot Västerås vanns relativt enkelt av Sollentunas B-herrar med 3-0 (25-17, 25-20, 25-8). B-herrarna slarvade dock mycket och missade sju servar i både första och andra set. I det tredje setet förmådde inte hemmalaget Västerås bjuda mycket motstånd och setsiffrorna 25-8 är säsongens mest överlägsna för B-herrarna.

Coachen Christer Hällgren summerar:

– En helt OK helg. Det är förstås aldrig roligt att förlora en match, men vi får acceptera att Draget kämpade ner oss under lördagens match. På söndag förbättrade vi de detaljer som var sämre under lördagen. Slutligen så var det roligt att Anton Cakste fick gott om speltid.


övre fr v: Anton Cakste, Martin Rydh, Joel Carlsson, Tobias Zetterlund, Elias Hjerpe, Göran Lindgren, Oskar von Sydow
undre fr v: Christopher Serre, Jonas Andersson, Fredrik Ljung, Erik Hällgren, Sergej Engström, Anders Lindahl, Marcus Wreber, Magnus Ekqvist

Nästa match:

Järnboås – Sollentuna B, lördagen 15/2 kl 16:00 i Idrottshuset, Nora