AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Tvärstopp mot Svedala för Sollentunas damer

Förhoppningen om att kunna följa upp segern i veckomatchen mot Katrineholm från i onsdags med att göra en bra insats borta mot Svedala grusades snabbt. Det blev istället tvärstopp för Sollentuna på lördagseftermiddagen i Skåne och man förlorade klart mot ett riktigt bra spelande Svedala med slutsiffrorna 0-3 (14-25, 18-25, 18-25).

Sollentuna hamnade några poäng under i starten av första set men setet avgörs på allvar när Svedalas duktige passare Kristin Carpenter stänker in hela 4 servess på rad vilket både ger en stor ledning till Svedala och samtidigt tar lite knäcken på Sollentuna. Coach Lars-Göran Eriksson försöker väcka det egna lagen och byter runt ordentligt bland spelarna.

Andra set startar positivt för Sollentuna där man blockar Svedalas storväxta center, Krista De Geest, två gånger på raden vilket ger en 5-1 ledning. Svedala skärper sig och är ifatt vid 8-8 och därefter hänger Sollentuna mest med i poängställningen tack vare många servemiss av Svedala. Även tredje set följer samma mönster och det är ett Sollentuna som agerar stressat och ängsligt. Då Svedala har ett mycket bra servemottag lyckas aldrig Sollentuna få någon press på motståndarna utan får slita ont i försvarsspelet. Set 2 och 3 förloras bägge med 18-25 vilket är ganska rättvisa skillnader denna dagen.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar förlusten så här:

– Att få stryk av ett bättre lag, vilket Svedala är idag, är inget att skämmas för men att vi inte kan komma upp i en egen högre nivå är något jag inte är nöjd med. Vi var helt enkelt för mesiga idag och det håller inte mot ett av seriens två bästa lag. Som Svedala spelade idag blir de svårstoppade i slutspelet. Nu har vi fyra matcher kvar i grundserien – RIG Falköping, Engelholm, Göteborg och Gislaved – och det är fyra viktiga matcher för oss där vi måste prestera bra för att vinna.

Matchens spelare i Sollentuna:
Jasmine Norton

Bästa poängplockare:
Jasmine Norton, 10p
Anita Nolsjö, 6p

Nästa match:

Sollentuna – RIG Falköping, lördagen 15/2 kl 17:00 i Arena Satelliten