AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Styrkebesked av Sollentunas damer

Sollentunas damer gav på onsdagskvällen ett välkommet styrkebesked då man besegrade Katrineholm med 3-1 och tog säsongens första 3 poängare på hemmaplan. Det var egentligen inget bättre framträdande från damlaget och man spelade inte bra alls i de inledande två seten, men laget lyckas ändå gå segrande ur matchen och visar sedan i fjärde och sista set upp ett helt annat spel som gästande Katrineholm inte har något motmedel mot. Segerresultatet blev 3-1 (26-24, 20-25, 25-23, 25-11).

Första set var mer en valhänt genomfört från bägge lagen och det stod klart halvvägs in i setet att det lag som var minst dåligt skulle vinna setet. Sollentuna har en rejäl svacka där och släpper onödigt iväg Katrineholm till 17-21 ledning innan man vänder till 23-22. Gästerna har setboll vid 23-24 men Sollentuna lyckas på något märkligt sätt göra minst misstag och vinner första set.

I andra set känns det som om det egna spelet skulle kunna få styrfart vid ledning 14-11, men istället släpper vallan ganska rejält och Katrineholm kör om Sollentuna och utjämnar till 1-1 komfortabelt. Delar av setet ser det ut som Sollentuna inte vågar gå ifrån när man har en ledning och man gör avsluten för svåra för sig.

Men i det tredje setet börjar Sollentuna visa upp en stabilitet där man har bra kontroll på elitseriens poängdrottning, Amy Town. Man ligger före i protokollet och drar ifrån vid 21-19 till 23-20 och vinner setet tillslut med minsta möjliga marginal. Efter att ha haft en lite tyngre början på matchen så har Jasmine Norton i tredje setet börjat visa att hon via sin räckhöjd är svår att få stopp på. 

I det fjärde och sista setet drar Sollentuna ifrån direkt till 5-2 som blir 10-5. Man har här full kontroll på Katrineholms anfallsspel och lyckas få broms på det mesta. I andra halvan av setet släpper det rejält och Sollentuna avslutar matchen med en uppvisning inför hemmapubliken där man gör 8 raka poäng och går från 14-10 till 22-10.

Inledningen på matchen är svårförklarligt dålig och kanske var det så att Sollentuna brottades med tanken att man var den starkare i matchen och att denna tanke var ny att hantera för denna säsongen. Det är svårt att annars hitta en förklaring till varför det skiljer så mycket mellan vad laget presterat på träning och i de senaste matcherna. Det är dock ett styrkebeskedet att trots att spelet från de senaste matcherna stundtals inte kändes igen, så vinner Sollentuna de jämna seten och bärgar till slut även 3 poäng.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar segern så här:

– Vi var bättre ikväll och förtjänar segern, trots att vi inledningsvis fumlar med bollen oförklarligt mycket. Katrineholm handlar mycket om den duktiga anfallaren Amy Town, men jag tycker vi lyckas få bort henne ur matchbilden och då räcker inte resten av Katrineholm till mot oss. Nu hoppas jag att vi kan skaka av oss de tankar vi har inledningsvis och att vi kan göra en mycket bättre start på matchen på lördag mot Svedala, för gör vi inte det så blir det tungt för oss.

Matchens spelare i Sollentuna:

Jasmine Norton

Bästa poängplockare i Sollentuna:

Jasmine Norton, 21p
Caroline Werner, 14p
Carolina Ljung, 14p

Nästa match:

Svedala – Sollentuna, lördagen 8 februari, kl 15:00 i Svedala sporthall

foto: Anders Harlin (med lånad kamera)