AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer utmanade serieledarna

Sollentunas damer utmanade serieledande Hylte/Halmstad med att ta första set och därefter bara vara två bollar från 2-0 i set, men när matchen var slut så blev Sollentuna ändå utan poäng. Hylte/Halmstad samlade ihop sig och vann de viktiga bollarna. Matchen förlorades med 1-3 (25-19, 23-25, 14-25, 21-25).

Efter två raka vinster var det med visst självförtroende som Sollentuna åkte ner till Hyltebruk. Hylte/Halmstad hade även skador i truppen vilket stärkte aktierna för Sollentuna. Det var en riktigt kylslagen Örnahallen som mötte gästerna, då den står under renovering, och det nog första gången på länge som underställ används av spelare på match.

Första set är jämnt upp till 11-11 då Sollentuna har en bra serverunda som säter press på hemmalaget och man kan skapa sig en 16-11 ledning. Flytet i spelet håller i sig och damlaget skaffar sig massor med setbollar vid 24-16.

Även andra set är jämnt där Hyltes brasilianska storspelare Daniele Kovacs de Lima är svårstoppad i slutet på setet. Vid underläge 17-22 vaknar Sollentuna och tar 5 raka poäng. Vid 23-23 är det alltså bara två bollar från att Sollentuna skulle vara på väg mot en liten skräll. Kovacs de Lima ger Hylte setboll som man förvaltar via ett servess.

I det tredje setet hamnar Sollentuna under med ett par poäng och vid 10-13 rinner det iväg till 12-20 och setet förloras med stora siffror. Sollentuna har svårt att blocka av de ytor man borde och Kovacs de Lima och Ewa Kalinowska får göra poäng lite för ofta och lätt.

Men i fjärde set så lyckas Sollentuna hålla jämna steg och har faktiskt ledningen med 14-11 innan Hylte vänder det till 15-17. Man hänger med till 19-21 innan Hylte drar ifrån och vinner med 21-25.

Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach, kommenterar matchen så här:

– Vi gör en bra start på matchen och överraskar Hylte/Halmstad inledningsvis. Synd att vi inte utnyttjar de chanser vi har för man får inte så många mot bra lag som det här. I de viktiga lägena skärper sig Hylte/Halmstad medan vi kanske blir aningen försiktiga och inte går för bollarna. Det hade varit spännande att se hur matchen gestaltat sig om vi fått en 2-0 ledning, vilket i det skedet av matchen inte hade varit oförtjänt.

Matchen lirare i Sollentuna:

Anna Harlin

Bästa poängplockare i Sollentuna:

Carolina Ljung, 19p
Caroline Werner, 15p

Nästa match:

Sollentuna – Katrineholm, onsdagen 5/2 kl 19:00 i Arena Satelliten