AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Klar seger för Sollentunas B herrar över Uppsala B

För andra helgen i rad så mötte Sollentunas B herrar Uppsala i Vårtvåan. Segersiffrorna blev även den här helgen 3-0 (25-16, 25-16, 25-16). Två återbud på matchdagens morron till en redan tunn trupp medförde att B-herrarna  ställde ett till stora delar nytt lag på planen jämfört med föregående helg. Inlånad från A-laget var Carl Ljung och dessutom gjorde Christopher Sahlström comeback på volleybollplanen efter en handfull års frånvaro.

Christopher, som är född 1993, tillhörde under de tidiga ungdomsåren den framgångsrika gruppen killar födda 1992 och som sedermera gick vidare och vann allt som går att vinna inom ungdomsvolleyboll i Sverige, dvs guld i U17, U19, U21 och ungdoms-GP. Christopher som numera försörjer sig som golfspelare har tränat med B-herrarna en tid och skötte sig utmärkt i sin comeback. Uppsalaspelarna som förra helgen fick se sig passerade gång på gång i mitten av centeranfall efter centeranfall möttes den här helgen av kantspel istället.

Redan omnämnda Christopher Sahlström och Carl Ljung tillsammans med lillebror Fredrik Ljung fick mycket bollar av passaren Oskar von Sydow och ett kämpande Uppsala saknade moteld. Seriespelet tar nu paus en vecka och då spelas istället kval i U21-klassen inför vårens SM och där deltar ett flertal spelare från B-herrarna. Därefter stundar det derbymatch mot Draget den 8 feb kl 9.00 i Satelliten. Till den matchen torde båda lagen komma med fulltaliga trupper då inte bara poängen står på spel utan kanske främst prestigen.

Bästa poängplockare:

Carl Ljung 18
Fredrik Ljung 11
Christopher Sahlström 11

Coachen Christer Hällgren summerar dagens match:

– Match mot Uppsala igen och lite sämre skärpa jmf med förra helgen då vi spelade äckligt disciplinerat. Nu glömde vi bort servetaktiken emellanåt och slarvade med servarna och båda är tydliga indikatorer på  hur koncentrerad man är inför uppgiften. Närvaron av Carl Ljung spred oro i Uppsalalägret och det syntes tydligt att Uppsala hade svårt att hantera den extra tyngd Calle har i smash, men kanske framförallt i hoppserven där han firade stora triumfer. En historisk match i det lilla perspektivet då det var första gången som bröderna Calle och Fredrik Ljung spelade tillsammans och därutöver var det skoj att se Christopher Sahlström göra comeback i tävlingssammanhang.


övre fr v: Fredrik Ljung, Calle Ljung, Christopher Sahlström, Oskar von Sydow
undre fr v: Sergej Engström, Tobias Eriksson-Holm, Erik Hällgren

Nästa match:

Sollentuna B – Sollentuna Draget, lördagen 8 februari, kl 09:00 i Arena Satelliten