AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Stabil seger för Sollentunas B Herrar

Sollentunas B Herrar vann lördagens match i vårtvåan mot Uppsala med 3-0 (25-21, 25-14, 25-15). Det var ett till antalet spelare decimerat Herrar B som reste till Uppsala. Detta berodde delvis på att det yngsta gardet samtidigt spelade poolkval till U17 SM och delvis på grund av sjukdom och annan frånvaro. För att lösa detta så lånade laget in Tobias Svensson från elitserielaget.

 

Grunden till den komfortabla segern var ett stabilt spel med en hög lägstanivå. Uppsala klarade inte av denna press och tvingades därmed till många tekniska misstag.  B herrarna leddes  den här dagen av sina centrar Sergej Engström och Erik Hällgren som båda firade stora triumfer i anfallsspelet. Centerspelet möjliggjordes naturligtvis av bra uppbackning från övriga spelare som på ett förtjänstfullt sätt spelade fram boll efter boll. Trots bra fokus från alla spelare under hela matchen så ledde ett tillfälligt avbrott i fokuseringen till matchen mest minnesvärda boll då B herrarna lyckades med bravaden att ha hela sju man på planen utan att varken domare eller motståndare märkte nåt.           

Coachen Christer Hällgren summerar:

– Bra match av alla spelare där vi mer eller mindre mal ner motståndet genom bra fokus och få misstag. Speciellt glädjande är naturligtvis att våra unga centrar Sergej Engström och Erik Hällgren fortsätter att spela på den höga nivå man nådde under julhelgens Ungdoms-GP. Båda besitter hög potential och vi hoppas alla att den nivå de spelar på nu skall bli deras lägstanivå framgent och att båda fortsätter att utvecklas från den. I vårtvåan har de alla chanser att dominera under förutsättning att deras lagkamrater genom bra servemottagning och framspel skapar det fundament varpå centerspelet vilar.