AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas killar vinner norra poolkvalet till U17 SM

Sollentuna
killar vinner norra poolkvalet till U17 SM och skaffar sig därmed bästa möjliga rankingposition till SM som avgörs i april i Göteborg. Det var ett kval som laget tar sig igenom utan att egentligen bli satta på prov, där det räcker med att ha autopiloten på för att vinna varje match. Det finns gott om sparkapital att ta av och ändå lyckas inget lag få mer än 17 poäng mot dem under kvalet.

 

Sport är lek men när det blir tal om SM-kval och SM-slutspel så blir leken på något sätt mer allvarsbetonad. Sollentunas P98:or kliver in i SM-kvalet med än ganska bra balans av lek och allvar och genomför alla kvalmatcher med både skärpa och finess. I första matchen, som blev dagens svåraste, besegras Vingåker md 2-0 (25-16, 25-14). Det var ett Vingåker som anfördes av elitlagets spelande tränare och tillika proffs, Mark Burik, vilken hade skolat sina spelare väl. Från höstens Stockholm Volley Cup omgångar kunde man se att Vingåker gjort stora framsteg och att de slutade 2:a i kvalet känns rätt logiskt. Man kan inte annat än vara avundsjuk på att ett proffs som Mark Burik tar sig an ungdomsvolleyboll i den klubb han spelar för. Det förtjänar uppmärksamhet och beröm!

Därefter avverkas både Team Gotland med 2-0 (25-14, 25-16) samt Södertälje med 2-0 (25-12, 25-17) utan att coacherna från sidan någon gång egentligen fick en förhöjd puls. Sollentunas killar visar upp ett ett imponerande transitionspel, där man vänder försvar till anfall, och där man lyckas anfalla från alla positioner längs nätet. Oskar von Sydow ska ha beröm för ett passningsspel som understödjer alla anfallare och som lätt kan glömmas bort om man bara beundrar hårda smashar.

Genom kvalet så matchar coach Calle Ljung samtliga spelare och det kan inte bli en bättre avslutning än att Gustav Hjelm-Söderberg, som bytt klubb från Dalarö till Sollentuna under hösten, avslutar kvalet med ett servess.

Coach, Calle Ljung summerar kvalet:

– Vi spelar bra idag, kanske bättre i transition än i sideout, men kvalet var inte någon direkt värdemätare. Vi har skaffat oss en bra position inför SM, men inga medaljer är vunna ännu och det återstår mycket arbete innan vi åker ner till U17 SM i Göteborg.


övre raden: Jesper Ullberg, Felix Sjögren, Oskar von Sydow, Gustav Hjelm-Söderberg, Erik Tamm
nedre raden: Anton Cakste, Fredrik Ljung, Albert Lind, Niklas Fredstam, Joar Millberg