AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger för Sollentunas D damer mot Stockholms Vingar

Sollentunas D damer öppnade i söndags Vårtvåan Nord Östra på hemmaplan med välförtjänt seger hemma mot Stockholms Vingar B. Sollentuna vann med 3-2 i set (16-25, 25-21, 13-25, 25-21, 16-14).

För tredje gången denna säsong mötte Sollentunas D-damer Stockholms Vingar. De två tidigare matcherna har bägge slutat med knappa förluster, så det var ett revanschsuget Sollentuna som tog emot motståndarna i B-hallen. Matchen inleddes med en klar setförlust, där bollarna inte gick Sollentunas väg trots bitvis bra spel. Efter det fick publiken dock se ett annat scenario än vid tidigare matcher.

I andra set lyckades Sollentuna få till såväl mottag som anfall, och vinner setet rättvist. Tjejerna servade också säkert och började pressa med hårda servar, vilket gjorde att motståndarna inte hade så lätt att komma till anfall. Med mycket glädje vinner tjejerna sitt första set i divisionsspel, och såg efter setet nöjda ut med det utfallet. Lite för nöjda. Nästa set får de nämligen storstryk och lyckas bara skrapa ihop 13 poäng. Stockholms Vingars spelare servade säkert, tog många poäng i rad och ruskade om Sollentuna rejält. 

Fjärde set inleddes också skakigt för hemmalaget och såg tyvärr ut att bli en upprepning av det tredje. Men vid underläge med 13-19 bestämde sig Sollentuna för att de inte var nöjda med endast en setvinst i denna match. De hittade tillbaka till det fina spelet de visat på i andra set, och hade också turen på sin sida när ett par viktiga poäng hämtades hem med hjälp av nätrullare. Setet vanns till publikens jubel – och i setpausen påpekades glatt av tjejerna att de i alla fall hade fått med sig en poäng från matchen. Men Sollentuna ville mer. Femte och avgörande set blev jämnt, men Stockholms Vingar höll i taktpinnen och ledde i stort sett under hela setet. Stockholms Vingar har en matchboll men Sollentuna är nog det lag som vill mest denna dag. De vinner poängen och lyckas med Agnes Elm som säker servare i ett pressat läge kamma hem den första segern för Sollentunas D-damer. Glädjen var stor i såväl laget som i den lilla, men ljudliga, hejarklacken!

Coachen Elias Hjerpe summerar:

– En rolig och välförtjänt vinst efter de två tidigare förlusterna mot Stockholm Vingar under säsongen. Extra kul att se den kämparanda som våra unga tjejer visar när de inte viker ner sig i och vinner det fjärde setet, trots ett underläge med 13-19. Tjejerna visade också att de har nerverna under kontroll när de går in och vinner det jämna avgörande setet. Efter en räddad matchboll vinner de med 16-14 och tar med sig två poäng – kul att se tjejerna som verkligen presterade sitt bästa idag!


Övre raden: Elias Hjerpe, Filippa Ström, Maria Gottlander, Agnes Elm, Kajsa Österman, Elsa Gustavsson, Filippa Kolm-Lindström, Sandra Kallvikbacka
Nedre raden: Mai Wendler, Rebecka Sturesson, Susi Cueva, Johanna Molin, Emma Persson och Gabriela Sanchez.

Nästa match:

Sollentuna D – Linköping, söndagen 19/1 kl 14:00 i Sollentuna Sporthall, B-hallen