Seger mot Solna i starten av Vårtvåan för Sollentunas B herrar

Sollentunas B herrar öppnar Vårtvåan Norra med seger mot Solna med 3-1 (18-25, 25-15, 26-24, 25-16). Matchen öppnades lite trevande och första set förlorades, men därefter tog B herrarna tag i matchen och vann ganska klart tre raka set och inkasserar därmed 3 poäng.

Sollentunas första seger i seriematch under 2014 stod Herrar B för. För tredje gången denna säsong stod Solna på andra sidan nätet och de båda tidigare matcherna hade slutat med 3-0 vinster för Sollentuna. Solna överraskade dock positivt i första set och visade upp ett spel som man dolt väl i de tidigare mötena. Helt plötsligt räddade man bollar i försvar och manövrerade skickligt ut Sollentuna B i spelet vid nät. Solnalaget vann första set med 25-18 efter att varit i ledningen från start till mål.

I andra set lyckades inte Solna upprepa sitt fina försvarsspel från första set plus att B-herrarna satte mer press på servarna och metodiskt bombarderade en av Solnas servemottagare.  Denna taktik gav setvinst 25-15 till B-herrarna. Tredje set blev matchens jämnaste och även det set som innehöll mest tekniska misstag. Båda lagen gav nämligen motståndarna  11 poäng på egna misstag. En stor ledning för B-herrarna med 8-2 vändes på så sätt till ett prekärt läge i setslutet med underläge 19-21 och timeout. Under timeouten bestämdes att Anders Lindahl skulle få nästa pass och han tog sitt ansvar och dödade bollen direkt. Därefter minimerade B-herrarna sina tekniska misstag och därmed bärgades tredje set till slut med 26-24. Fjärde set städades därefter bort snabbt med siffrorna 25-16 där Solna hjälpte till genom att göra ett flertal spelarbyten som snarare stjälpte än hjälpte Solnalaget.

Bästa poängplockare – Sergej Engström 16 p;

Coachen Christer Hällgren summerar:

– Solna började matchen överraskande bra och vann välförtjänt första set. Till andra set hjälpte ledarstaben till förtjänstfullt och identifierade en svag länk i Solna servemottagning. Spelarna följde den överenskomna taktiken på ett föredömligt sätt och bombarderade en av spelarna med sina servar och därmed blev Solnas spel förutsägbart. Tredje set tappade vi bitvis fokus och glömde bort vår servetaktik samtidigt som vi slarvade onödigt mycket. Stabilt spel när det som bäst behövdes gjorde att vi kunde vända setet och därefter hade Solna inget att sätta emot.