AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna Volleys damer förlorade semifinalen i Ligacupen

Sollentuna Volleys damer spelade semifinal i Ligacupen mot höstens ångvält i elitserien, Hylte/Halmstad, som gått obesegrade genom 9 omgångar. Att spela för seger skulle kräva att Sollentunas damer inte bara spelade på topp i varje boll utan att man dessutom hade en stor smula tur. Nu gjorde Sollentuna bitvis en bra match, framför allt i andra set, men fick se sig besegrade med klara 0-3 (12-25, 20-25, 13-25).

 

Det var ett revanschsuget hemmalag i Sollentuna som tog emot Hylte/Halmstad, för i höstens sista elitseriematch mot Engelholm kom man inte upp till normal standard och i semifinalen i Ligacupen på måndagskvällen knöt man näven i fickan och sa – Yes, we can!

Hylte/Halmstad tar programenligt ledningen och Sollentuna får kämpa för varje boll. Det är underläge 3-8 samt 9-16 och Hyltes anfallskanon Kovacs de Lima är svårstoppad. Men det anas en annan fighting spirit i tjejerna än senast och Sollentuna gör flera riktigt bra bollar.

Andra set blir jämnt, så jämnt att Hylte/Halmstad tvingas ta timeouter, för man förstår nog inte riktigt vad som händer och varför tabell 8:an Sollentuna håller jämna steg. Sollentunas servemottag är i detta set riktigt bra och med det kan passaren Anna Harlin spela det anfallspel hon vill, vilket ger poäng. Sollentuna är även med och stoppar gästernas anfall i block och tar hela 5 blockpoäng i detta set. Det är inte förens 19-19 som setet avgörs då Sollentuna darrar lite på manschetten och gör ett par mindre lyckade bollar som setet avgörs.

I tredje set känns det som serieledande Hylte/Halmstad inte vill ta några risker med en allt för sen hemresa då man ställer in bästa uppställningen igen och trampar gasen i botten. En av de inledande bollarna är ordentligt underhållande där båda lagen öser på vad de har. Hylte/Halmstad är elitseriens starkaste lag hittills och därmed är det fullt logiskt att det står 6-16 halvvägs i setet. Trots att Sollentunatjejerna nog innerst inne vet hur det kommer att sluta så ger man sig inte utan kommer tillbaka lite i slutet på och spelar jämnt med gästerna på slutet.

Kommentar från Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach:

– Ikväll går laget in och fightas och försöker göra de moment vi pratat om efter förra matchen bättre. Vi får ingenting gratis av ett lag som Hylte/Halmstad utan tvingas kämpa för varje poäng. Kunde vi spela på samma sätt som i andra set och med samma inställning som vi hade till denna matchen så skulle flera elitseriematcher i höst blivit mer spännande. Förlusten är inget att snacka och då Hylte/Halmstad var det klar bättre laget.

Matchens lirare i Sollentuna:

Anna Harlin

Bästa poängplockare i Sollentuna:

Carolina Ljung, 8 p
Isabelle Falck, 6p

 

Nästa match:

Elitseriens startar igen efter jul- och nyårsuppehållet med

Sollentuna – Lindesberg, lördagen 11 januari kl 17:00 i Arena Satelliten