Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentuna B herrar avslutar höstserien med en 3-0 seger över Uppsala B

Ett till antalet spelare decimerat herrar B vann på lördagen höstsäsongens sista match mot Uppsala B med 3-0 (26-24, 25-22, 26-24) och slutar därmed 2:a i Division 1 Nordöstra. Ett antal sjukdomsfall av den sort som ger låg energinivå i ett antal dagar därefter drabbade B-herrarnas spelartrupp under veckan och därutöver saknades ytterligare ett par spelare vilket resulterade i att endast sju tappra anslöt i Satelliten.

Fördelen var tvåfalt, dels kunde man spela med nya spelare på gamla positioner och dels kunde man spela med gamla spelare på nya positioner.  Då inga ordinarie servemottagare fanns på plats var det med viss spänning som första set inleddes. Trots detta tog B-herrarna en tidig ledning med 8-4 för att därefter sakta släppa in gästerna i matchen. Uppsala tackade och tog emot och i samband med Sollentunalagets andra time-out i setet var situationen besvärlig med gästerna i klar ledning, 23-19, och följaktligen endast två poäng från setvinst. Time-outen följdes av tre raka poäng men därefter vann Uppsala en boll och därmed två setbollar vid ställningen 24-22. Ett bra servemottagningsanfall följt av en bra serveserie från Niclas Bångman avgjorde dock till B-lagets fördel och setvinst 26-24.

I andra set så spelade B-herrarna klart bättre i inledningen och fick en bekväm ledning med en handfull poäng, men släppte upp Uppsala laget i slutet av setet. Närmre än 22-24 kom dock aldrig bortalaget. Tredje set blev identiskt med det andra då B-herrarna tog en stor ledning direkt. Oskar von Sydow gick in som passare och började med att serva hemmalaget till en 6-0 ledning. Ledningen växte till 11-4 för att sedan implodera till 14-17. Räddningen den här gången blev Erik Hällgrens serveserie till 20-17, men Uppsala lyckades trots detta slita till sig en setboll vid ställningen 24-23 innan Oskar von Sydow kunde serva hem setet och matchen. Herrar B slutar därmed på andra plats i höstserien, Div 1 nordöstra.

Bästa poängplockare – Niclas Bångman, 17 p, Sergej Engström, 16p.
Bäste blockerare – Joel Carlsson och Erik Hällgren, 4 p.
Bäst anfallseffektivitet – Sergej Engstöm, 60%, Niclas Bångman, 33%, Fredrik Ljung, 32%.
Mest servemiss – Sergej Engström (42%).

Coach Christer Hällgren summerar kort:

– Det var väldigt positivt att vi kunde vinna med 3-0 trots att vi hade ett antal setbollar emot oss. Där hanterade vi pressen på ett imponerande sätt.