AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damlag överkörda av Engelholm

Sollentunas damlag tog emot Engelholm på sena lördagseftermiddagen i sista omgången i hösten elitserieomgång och det skulle bli en match som frestade på tålamodet hos hemmapubliken. Trots att Engelholm kommer till spel utan två ordinarie spelare lyckas inte Sollentuna med mer än att utmana gästerna om setsegern i tredje set. Matchen blir en klar seger för Engelholm med ett klart underbetyg

till hemmalagets egna prestation. Slutresultatet blev 0-3 (16-25, 17-25, 24-26)

 

Engelholm kom till spel utan ordinarie libero samt utan förstepassare, vilket på pappret skulle kanske öka oddsen för en jämn match. Sollentuna hade å sin sida spelare sjuka och ställde inte upp med fullt lag och dessutom med 2 elitseriedebutanter i Annie Löfqvist och Alice Eriksson. Nu skulle det visa sig att EVS kunde läxa upp Sollentuna ordentligt ändå.

Första set startar katastrofartat med 0-8 underläge där Sollentunas servemottag är helt obefintligt. EVS gör 5 servess på 8 av dessa poäng. Men Sollentuna kommer faktiskt igen och de polska kantproffsen hos Engelholm får mestadels se sina anfall sitta blockerade i golvet på egen sida. Vid 13-16 och när Sollentuna gör ett servess till 14-16 blir det omboll pga av att Engelholm tyckte sig störda av bollrullarna. Så nära var Sollentuna från att gå ikapp men därefter blev det återigen en utskåpning till setförlust 16-25.

Andra set är jämnt upp till 10-10 och Sollentuna hänger faktiskt med i matchen även om man spelar långt ifrån bra. Skälet till att man är med beror kanske på att Engelholm spelar en enormt förutsägbar volleyboll utan sin förstepassare och det krävs ingen raketforskare för att förstå var varje anfall skall komma. Hade Sollentuna varit vassare än man var denna kväll hade man straffat EVS ordentligt, men ikväll räcker det inte och damlaget gör tyvärr en inte lyckad avslutning av andra set heller.

Tredje set blir helt annat och Sollentuna visar helt plötsligt en annan sida. Man leder 8-4 och 16-9 och ser ut att gå mot en klar setseger. Vad än EVS gör så tycks Sollentuna vara där. Till saken hör även att förstedomaren glädjande nog hittat nivån på slagbedömning och många av Sollentunas poäng kommer på avblåsta beröringar hos EVS. Men från 20-14 och framåt så faller hemmalaget tillbaka till ett passivt spel och gör inga egna poäng. Man behöver faktiskt lita på EVS-misstag och domarhjälp för att få poäng. Vid 23-22 blir Engelholm återigen avblåst för felaktig beröring och Sollentuna har 2 setbollar. Tyvärr vill nog damlaget helst glömma de sista fyra bollarna då de är allt annat än bra och Engelholm kan vända och vinna matchen med 24-26.

Kommentar från Lars-Göran Eriksson, damlagets headcoach:

– Man skulle kunna säga att dagens Engelholm inte troligt är ett finallag, men vad hjälper det när de ändå förnedrar oss och vinner med 3-0. Vår insats är underkänd och vi är lika medskyldiga till 0-3 resultatet med vårt dåliga spel, tyvärr. Det var en match där vi gavs lite hopp med förutsättningarna med deras avsaknad av ordinare spelare, men där vi inte lyckades förvalta våra chanser. Från vår sida kan det bara bli bättre än så här.

Matchens lirare i Sollentuna:

Caroline Werner

Nästa match:

Sollentuna – Hylte/Halmstad, måndagen 16 december kl 19:00 i Arena Satelliten. Semifinal i Ligacupen

Pga att de bägge datoriserade rapporteringsverktygen e-Score och DataVolley inte fungerade som de skulle så kommer statistik från denna match att rapporteras in i efterhand. Sollentuna Volley ber om ursäkt för det, men felet ligger hos tillverkaren av programvaran och inte hos Sollentuna VK.

foto: Anders Harlin