AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Örkelljunga överlägsna Sollentuna Volleys herrlag

Resan till Örkelljunga gick förhållandevis bra. Vädret gjorde allt motstånd det kunde förmå sig, men duktiga busschaufförer räddade en potentiell katastrof… nästan. Tyvärr kunde varken de eller vi själva stoppa den sportsliga katastrofen som komma skulle. Örkelljunga besegrade lamt Sollentuna i tre raka set där slutresultatet blev 0-3 (13-25, 13-25, 22-25).

Örkelljunga har en god volleybolltradition. Deras professionalism ger alltid ett tydligt avtryck på spelarna som ofta presterar mer än man kan förvänta sig av dem. Just denna dag visste vi dock precis vad som väntade, Sveriges mest lättscoutade lag gjorde precis som väntat. Mer oväntat förödmjukar de Sollentuna i de två första seten. Rejält!

Kommenterar från tränare Martin Yngerskog:

-Örkelljunga var klart hetast. De vann inspike och slutade sedan inte bomba oss sönder och samman medan vi bara står och tittar på. Allt vi sett Örkelljunga bjuda på idag är saker vi pratat om inför matchen. Tråkigt att se oss så ointresserade att vilja göra vad som krävs för en chans att segra.

Sollentunas insats i dessa set är under all kritik. Förmodligen säsongens sämsta om man ser till inställning och taktiskt utförande. Krönta Sveriges tråkigaste volleybolllag fick killarna, i den förlängda setpausen, gå ner i omklädningsrummet med svansen mellan benen. En injektion känslor och motivation behövdes i laget.

Tredje set blev vad alla önskar sig av en volleybollmatch. Sollentuna spelade äntligen med en uns av kämparglöd och det gjorde gott för matchen. Lite heta känslor, jämnt spel, två lag som kämpar för varje boll och drag på läktaren. När spelarna för första gången, i mittet av setet lyckas med en av kvällens mest avgörande taktiska drag, har de en fin ledning. Dessvärre håller man den inte hela vägen ut. Örkelljunga drar längsta stråt och besegrar rättvist Sollentuna med 3-0 och 25-13, 25-13, 25-22.

Om du som läser detta är bonde med bra lungkapacitet och bor i närheten av Sollentuna, snälla kom och heja på oss nästa hemmamatch. Örkelljunga har mycket framgångsrikt startat ett sådant projekt. Deras hejarklack var trots allt det enda som förgyllde dagen. En eloge till dem!

 

Nästa match:

Falkenberg – Sollentuna, söndagen 15 december kl 17:00 i Falkhallen