AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Förlust för B-herrarna i seriefinal

Sollentunas B-herrar förlorade på lördagen den avgörande matchen mot Södertälje med 2-3 (23-25, 25-21, 20-25, 25-19, 12-15). Därmed vinner Södertälje serien och får spela vårettan, medans B-herrarna hamnar på andra plats och spelar därmed Vårtvåan. Vilka motståndarna blir i Vårtvåan är ännu ej helt klart. Nu återstår en hemmamatch till helgen för B-herrarna mot Uppsala, men den matchen saknar betydelse för både tabellplaceringen och den kommande vårsäsongen.

Matchen mot Södertälje började med spänt spel från båda lagen. Hotet att förlora tyngde båda lagen uppenbarligen mer än möjligheten att vinna. Södertälje tog tidigt en ledning med en eller ett par poäng som höll den stora delar av setet. Dock kom B-laget ifatt och ledde för första gången i setet vid ställningen 17-16, men tappade den ledningen mer eller mindre omedelbart till 18-22. Södertälje kunde sen genom side-out spel ta sig mot en setvinst. B-laget snyggade dock till setsiffrorna genom ett par smarta servar mot slutet men på den andra setbollen kunde Södertälje avgöra.

Andra set blev precis omvänt där Sollentuna tog ett par poängs ledning tidigt och där Södertälje så småningom kom ifatt och ledde med 21-20. Setet stängdes dock resolut av B-laget med ett bra blockspel från trion, Niclas Bångman, Erik Hällgren och Anders Lindahl. Redan i upptakten av tredje set så kändes det att utgången av detta set skulle avgöra hela matchen och därmed vilket av lagen som skulle vinna serien. Sollentuna ledde 10-7, men då lyckades Södertälje vända och avgöra setet och serien på tre rotationer där man gick till en ointaglig ledning 20-13 och så småningom setvinst med 25-20.  Fjärde set vann Sollentuna med 25-19 efter att ha vänt underläge 15-16 till setvinst. Femte set spelade Södertälje hem med 15-12 och vann därmed höstserien utan att förlora någon match.

Coach Christer Hällgren summerar:

– Matchen avgjordes i mina ögon i tredje set genom tunga servar från Mattias Eriksson. Vi pressades därigenom långt från nätet och Södertälje kunde vid ett flertal tillfällen stoppa vårt servemottagningsanfall med poänggivande block. Vi blev helt enkelt för förutsägbara i vårt spel och vi hade behövt flera anfallsalternativ för att kunna splittra Södertäljes block. Återigen fascineras man av hur ofta det bättre laget faktiskt vinner de jämna seten och matcherna. Bollräkningen i denna match slutade exempelvis oavgjort, 105-105, men Södertälje vann faktiskt matchen rättvist. Det setet vi vann lyckades vi i rätt tidpunkt med ett antal dödande blockeringar och helt plötsligt var setet vårt trots att Södertälje ledde när lagen nådde 20 poäng och setet skulle avgöras. Vad vi behöver förbättra som lag är att utnyttja motståndarlagets svagheter, men det kommer med mera rutin och erfarenhet hos spelarna.

Nästa match:

Sollentuna B – Uppsala B, lördagen 15 december kl 14:00 i Arena Satelliten