Vinst mot KFUM Göteborg för Sollentuna Volleys damer

Sollentunas damlag besegrar KFUM Göteborg på bortaplan och tar därmed tre mycket viktiga poäng. Tabelläget var sådant att vinst var ett måste i kampen om en slutspelsplats till våren och måstematcher är aldrig lätta att spela. Damerna kommer kanske inte upp i samma nivå som mot Gislaved senast men vinner ändå matchen i tre raka set. Slutresultatet blev 3-0 (25-22, 25-20, 28-26).

Första set inleds bra och Sollentuna tar direkt kommandot i matchen. Göteborg är nästan i kapp vid 10-9 innan Sollentuna lägger i en högra växel och går ifrån till 18-10. Vid 23-17 slappnar man av lite väl mycket och siffrorna blir jämnare än vad matchbilden egentligen var. Sollentuna servade bra och spelade bra block/försvar vilket gjorde att Göteborg fick anfalla i tuffa lägen. Caroline Werner, med Göteborg som födelseort, var första sets utropstecken och vann i princip varje boll hon fick.

Andra set utspelas i tre akter där Göteborg tar en 3-4 poängsledning 3 gånger där Sollentuna i de två första underlägena går ikapp bara för att sedan falla tillbaka. Men i slutakten är Sollentuna starkare och vänder 11-14 till ledning 18-16 för att sedan avsluta setet starkt igen där man framför allt håller nere de egna misstagen.

I det tredje setet har Göteborg minskat sina misstag och setet är jämnt hela vägen fram till 15-15 då Sollentuna slarvar och släpper iväg Göteborg till en 2-3 poängsledning. Det ser ut som om matchen skulle leva vidare till ett fjärde set när Göteborg har setbollar vid 21-24. De sista bollarna blir rafflande och där passaren Anna Harlin visar spelsmarthet via att passa de rätta utvägarna i varje läge. Isabelle Falck reducerar till 22-24 följt av ett anfallsmisstag från Göteborg till 23-24. Hanna Lönnqvist stänker in 24-24 och har även chansen att ge laget matchboll i en nätduell som nu dock vinns av hemmalaget Göteborg som får setboll vid 24-25. På nästföljande servemottagningsanfall smashar Hanna Lönnqvist in bollen och kvitterar till 25-25. Isabelle Falck ger Sollentuna matchboll via ett centeranfall till 26-25 men istället för att avsluta matchen med ett servess blir det en servemiss till 26-26. Carolina Ljung vinner boll till 27-26 och matchbollen är ett redigt takblock signerat Anita Nolsjö.

Lars-Göran Eriksson kommenterar segern så här:

– Idag var vi det bättre laget vilket vi visar via att vända andra och tredje set och se till att vi vinner matchen i tre raka set. Vårt mittenspel fungerade riktigt bra i både block och anfall. Sen växlade kantspikers om att ha sina bra perioder där Caroline Werner har en riktigt bra score i första set och där Hanna Lönnqvist är effektivaste kanspelaren i tredje set. Segern är naturligtvist både viktig och skön och gör tabellen lite roligare att läsa för oss.