AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

B-damerna tar första segern i Superettan

B-damerna tog första segern i Superettan mot Rissne!

 

På söndagseftermiddagen tog SVK’s B-“damer” födda mellan 1995 och 1998 emot Rissnes betydligt äldre och mer rutinerade damer. I förra mötet vann Rissne tämligen enkelt i tre raka set, men efter den knappa förlusten i skiljeset mot Södertelge senast syntes det att något är på gång.

Tjejerna satte högsta fart i första setet och det syntes att samtliga var otroligt taggade och det första setet vanns med 25-23.
I det andra kom Rissne igång på allvar samtidigt som vi fick lite problem med servemottagen. Setet förlorades med 18-25 och man fick en känsla av att vi skulle säcka ihop när pressen ökade.
Men i tredje kom vi igång igen och vann med 25-18 utan att vara hotade och fjärde gick som tåget och vanns med samma siffror som det tredje, 25-18.
Det som utmärkte matchen var att samtliga tolv spelare gav allt på planen och spelade som ett lag, vilket ledde till denna mycket välförtjänta seger.
Pinge efter matchen: Segern var en kvittens på att vi har gjort rätt under alla träningar. Det var på gång mot Södertelge där det blev stolpe ut, men nu satt den. Alla spelade som ett lag, och den här gruppen, SVK B/C, är en guldgruva som klubben måste förvalta.
Spelade gjorde Sofia N, Ann, Alice, Linnea, Matilda, Lola, Sofia L, Camilla, Filippa, Smaroula, Natalija och Jenny!