AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Bra spel av Sollentunas damer räckte inte för poäng mot Gislaved

Bra spel av Sollentuna Volleys damer räckte inte till att ta en poäng mot Gislaved. Sollentuna gör en bra avslutning i första set och vinner därefter rättvist andra set. I fjärde set har man chansen att ta matchen till ett skiljeset, men lyckas inte i sista tredjedelen av det setet förvalta lägena man har. Matchen slutar med hemmaseger för Gislaved och slutresultatet blev 1-3 (20-25, 25-20, 13-25, 18-25).

Det var ett revanschsuget Sollentuna som åkte ner till Gisle sportcenter för att möta ett lag i elitseriens övre halva på lördagen. Laget hade taktiken klar och trots en mindre bra öppning i första set kommer man tillbaka och känner att det egna spelet faktiskt kan mäta sig med Gislaveds. Gislaved bygger i princip allt sitt spel på de tre amerikanska proffsen och stärkta av en bra finish i första set så vågar Sollentuna spela ut i andra set vilket man leder från start till mål. Sollentuna visar upp ett anfallsspel där man efter två spelade set gjort 31 av sina 45 egna poäng på egna avslut.

Efter tio minuters paus så går det lite grus i maskineriet i inledningen på tredje set. Sollentuna gör tre raka anfallsmisstag vilket ger Gislaved en flygande start. Det är stora siffror innan Sollentuna börjar producera poäng igen och just när flytet kommit tillbaka vinner Gislaved viktiga poäng vilket bryter udden i Sollentunas spel och setet förloras med lite förstora siffror.

I fjärde set vädrar Gislaved segern och den fullsatta hallen hjälper till att höja stämningen. Sollentuna ligger några poäng under hela tiden men hämtar in till 15-17 och chansen om att tvinga Gislaved till ett skiljeset lever. Tyvärr avslutar här Sollentuna matchen inte bra och för många bollar skänks bort i slutet för att det ska kunna vara möjligt att vända. När Gislaved får vinna på ett fingerslag så blir blicken hos spelarna i Sollentuna lite tom. Matchbollen är lite typisk för avslutningen då det är en gratisboll som slarvas bort.

Lars-Göran Eriksson, headcoach för damlaget, kommenterar matchen så här:

– Det är tyvärr slutbollarna som sitter kvar på näthinnan så här minuterna efter match. Hade vi bara hanterat dem bättre så tycker jag att vi förtjänade ett skiljeset idag, för Gislaved är ett lag som går att komma åt trots att de spelar med tre proffs. Spelar vi som vi gjorde i slutet av första set, hela andra set samt delar av fjärde set så är vi ett helt annat lag än vad placeringen i serien visar. Där visar laget upp sin kapacitet och det ska vi ta med oss.

– Nu har vi en viktig träningsvecka innan vi åker ner till Göteborg för att spela vad som kommit att bli höstens viktigaste match för oss. Trots förlusten mot Gislaved så var detta ett steg framåt och vi går stärkta ut denna matchen då vi är på rätt spår igen.

 

Matchen spelare i Sollentuna:

Carolina Ljung

Bästa poängplockare i Sollentuna:

Carolina Ljung, 15p
Anna Harlin, 10 p

Nästa match:

KFUM Göteborg – Sollentuna, lördagen 7/12 kl 15:00 i Idrottshögskolan, Göteborg