SVK’s C-tjejer möter Stockholms Vingars A-lag

Våra C-tjejer mötte Vingars A-lag, serieledare i Div 1 NÖ på lördagseftermiddagen i Satelliten. Coachen för dagen, Lennart K, hade satt upp tre mål: Vi skulle spela bra, vi skulle ta set samt som sista mål, vinna matchen!

Det började bra, med en stabil start där vi snabbt fick en ledning. Tjejerna spelade smart och bra, hade bra anfall och säker defence samtidigt som Vingar schabblade och verkade tröga. Setet vanns med 25-22! Därmed var två av målen redan nådda.

I andra tog vi återigen ledningen och spelade bra med få egna misstag, men Vingar började vakna till liv. Deras mittenanfall började ge utdelning samtidigt som deras defence blev bättre ju längre setet led. Vi förlorade med 16-25 men spelade fortfarande bra med ett varierat spel.

I inledningen tredje tog vi återigen ledningen med 6-2, men sedan tog det stopp. Vi lyckades inte döda bollen, samtidigt som Vingar täcke hela sin planhalva. Dessuton hade deras center med nummer tre kommit igång på allvar och slog ideligen förbi vårt enkelblock. Tredje set förlorades med 10-25, lite väl stora siffror tyvärr.

I fjärde upprepades mönstret, vi tog ledningen, men sen tog det återigen stopp. Vingar visade att de är värdiga serieledare, ett välspelande lag med en mycket bra defence, så deras seger var inget att diskutera, det blev 10-25 även i fjärde set.

Lennart efter matchen: Vi uppnådde två av målen: Vi spelade bra och vann ett set, men Vingar och framförallt deras defence var ett snäpp bättre än vårt.

Spelade gjorde Aliide, Amanda, Anna, Ellen, Jenny, Hanna, Linn, Linnea, Lovisa, Mia, Matilda och Sofia.