AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

3:e omgången i PU17 Stockholm Volley Cup

Tredje omgången i pojkarnas U17 Stockholm Volley Cup spelades i lördags och trots att det bara var två veckor sedan andra omgången så fick Sollentuna precis ihop ett lag. På helplan ute i Brunnsängshallen utkämpades flera matcher som gick till skiljeset. Killarna gick segrande ur alla matcher utom den sista och återvände trots förlusten med ett positivt resultat. Den 8 december spelas Distriktsmästerskapen i U17 klassen och till den turneringen kommer Sollentunas U17-lag med full trupp.

 

Till omgång 3 i Stockholm Volley Cup deltog enbart 7 spelare – Fredrik, Jesper, Niklas, Erik, Albert, Joel och Gustav. Gustav Hjelm-Söderberg är senaste tillskottet i träningsgruppen för U17 killarna och har gjort ett klubbyte från Dalarö SK till Sollentuna VK.

Tack vare snabb handläggning hos bägge kanslierna under veckan kunde Gustav göras spelklar och gjorde nu sina första tävlingsmatcher i det nya matchstället. Fast skillnaden var kanske inte så jättestor då Dalarö SK spelar i grönt och vitt och matchställen ser väldigt lika ut. Nu fick nyanlände Gustav kliva in i hetluften och spela på vänsterkanten under omgången.

Distriktsmästerskapen är ett återinförd tävling som inte spelats på flera år i distriktet, så det kommer vara mycket prestige söndagen 8 december ute i klassiska Gångsätrahallen på Lidingö när man skall kora Distriktsmästare i Stockholm-Gotlands distrikt säsongen 13-14.

Därnäst innehåller tävlingskalendern uppehåll för jul- och nyår innan det blir dags för SM-kval i U17 klassen i januari.