AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Andra omgången av Stockholm Volley Cup PU17

Söndagen 10 november var det andra omgången i Stockholm Volley Cup i U17 klassen i Sollentuna Sporthall och Sollentuna Volleys Pojkar 98 lyckades följa upp serieseger i premiäromgången men en seger även i  andra omgången.

 

 

I november delas det inte ut några medaljer och matchspelet i novemberomgången är perfekt tillfälle för att öva på olika spelmoment för lagen. Sollentunas P98, som var i final i Trekungaslaget i Kungälv, kommer till andra omgången med fokus på att öva på olika försvarsmoment och inget annat. Detta gör man nu mycket bra och lyckas prestera ett förvarsspel som räcker till ännu en omgångsseger.

I matcherna är det mer fokus på hur man försvarar sig mot motståndarnas anfall än vad man gör offensivt framåt vilket gör att vad det står på blädderblocket inte är det viktigaste i denna omgång. Nu visar det sig att fokus på block/försvar också räcker till omgångsseger, vilket inte är annat en strong laginsats.

Närmast är det 3:e omgången i Stockholm Volley Cup som väntar 23 november och därefter DM i U17 8 december ute i Lidingö.

foto: Ingrid Svanström