AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Svedala svårstoppade för Sollentuna Volleys damer

Obesegrade Svedala visade sig vara svårstoppade för Sollentuna Volleys damer då man tog emot dem i femte omgången av elitseriens grundserie. Publiken i hallen och de som följde matchen via Viasats direktsändning kunde se redan i inledningen hur Svedala tog tidigt kommando i matchen. Slutresultatet är visar på stora siffror i alla set utom det sista 0-3 (10-25, 13-25, 21-25).

 

Svedala öppnar starkt i första set med bra servepress och bra blockspel som tar dem till en stor 16-7 ledning. Sollentuna kämpar med att åtminstone få tvåsiffrigt och lyckas precis med det. Svedalas duktiga passare Kristin Carpenter har inga problem att hitta sina anfallare och göra dem effektiva. Andra set är jämnt upp till 10 lika pga att bland annat Sollentuna nu lyckas blocka Svedalas anfall i större utsträckning, men i andra halvan av setet rycker Svedala ifrån och det blir stora siffror återigen.

I tredje setet lyckas Sollentuna hålla i sitt spel bättre och då börjar Svedala göra fler misstag. Det är vid 15 lika som Svedala vinner ett par poäng på raken som skaffar dem den ledning de sedan kan hålla undan för att vinna tredje set.

Kommentar från tränare Lars-Göran Eriksson:

– Det var två lag från tabellens olika skikt som möttes och skillnaden på lagen idag var uppenbar för alla som såg matchen. Inledningen på matchen är jag inte nöjd med och vi ska inte behöva bli så passiva som nu skedde i första set. Vi gör många bra bollar och aktioner matchen igenom, men mot ett sånt bra lag som Svedala gör vi dem lite för sällan bara. Nu har vi två veckors träning framför oss innan vi sedan beger oss ner till Falköping för en mycket viktig match för bägge lagen i kampen om poäng.

 

Bästa poängplockare:

Carolina Ljung 8p
Anna Harlin 5p

Matchens lirare:

Sollentuna – Carolina Ljung
Svedala – Elin Albertsson

 

Nästa match:

RIG Falköping – Sollentuna, lördagen 23 november kl 16:30 i Frejahallen, Falköping

 

foto: Anders Harlin