AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas B herrar förlorade tidig seriefinal i division 1

Sollentuna B herrar spelade oinspirerat och förlorade söndagens viktiga bortamatch i Division 1 Nordöstra mot Södertälje B med 1-3 (19-25, 26-24, 23-25, 22-25). I och med att man inte tog poäng så hamnar B herrarna i ett pressat läge då man i resten av matcherna måste ta trepoängare för att vinna höstserien och avancera till Vårettan.

 

Första set inleddes med ett sömnaktigt spel från båda lagen. Tyvärr lyckades Södertäljes coach att väcka sina spelare och laget vann relativt komfortabelt första set. Andra set började på samma sätt från Sollentunas sida där den ena bollen efter den andra tilläts droppa ner på egen planhalva med i bästa fall halvhjärtade försök att rädda densamma. När det såg som mörkast ut, underläge 3-8,  så räddades laget av Niclas Bångman som med två starka serverundor och ett par strålande försvarsräddningar plockade poäng och så småningom ordnade en setvinst med 26-24.

Tredje set blev inte helt oväntat den jämnaste och spelmässigt det bästa setet där ledningen växlade fram och tillbaka mellan lagen. Trots ledning 23-21 så förlorade tyvärr B-herrarna setet vilket skulle visa sig helt avgörande för matchutgången. Inför fjärde set så vaskade coachen Christer Hällgren om rejält i ett försök att väcka laget och förstärka blockeringen. Dock hamnade Sollentuna laget i tidigt underläge och var aldrig riktigt när att vinna setet, men lyckades åtminstone snygga till siffrorna mot slutet.

Poängbäst i Sollentuna var Anders Lindahl med 21 poäng, följd av Johan Silhammer (13), Sergej Engström (11) och Niclas Bångman (10).

Kommentar från coach Christer Hällgren:

-Jag är besviken på lagets  inställning och prestation i dagens viktiga match. Vi hade 23-21 i tredje set och bra kontroll över Södertäljes spel när okoncentrationen tyvärr slog till och ett par personliga misstag fällde avgörandet. Dock är jag oerhört lättad att vi trots allt vann ett set och siffermässigt spelade jämnt i de andra seten. Målsättningen med hösten, att kvalificera oss till vårettan, är tack vare detta fortfarande inom räckhåll. Vad som krävs är att vi i de återstående matcherna mot Uppsala och Solna når samma resultat som Södertälje och i den avgörande hemmamatchen mot Södertälje vinner med 3-0 eller 3-1, och i det senare fallet blir det isåfall bollräkning om seriesegern. Med tanke på lagets kapacitet ser detta fullt möjligt ut, men det krävs en bättre attityd och noggrannhet från spelarnas sida.