Sollentunas herrar rådde inte på Tierp på bortaplan

Sollentunas herrlag förlorade veckomatchen i torsdags mot Tierp på bortaplan med 0-3 (21-25, 26-28, 22-25).

Det var ett Tierp som saknade Kyle Friend och Markus Vikande (bägge p g a skador) och därmed var Tierp tvingade till ett spel som var ganska förutsägbart. Trots detta lyckas Sollentuna inte ta vara på de chanser som Tierp ger. Tierp har runt 10 misstag/set, vilket innebär att vi ska ha en riktigt bra chans att vinna alla seten, men tyvärr har vi alldeles för dålig servemottagning i matchen. Som en följd av servemottagningen blir vårt anfallsspel ineffektivt. Lägg till att vi gör egna misstag i fel lägen, t ex i andra set när vi har tre egna servemissar efter det att vi kommit upp till 20 poäng och det är klart att det blir svårt att vinna.

I två av seten jobbar vi oss i stort sett ikapp Tierp runt 20 poäng, men då gör vi ett par enkla misstag och Tierp kan göra ett ryck och ta hem seten. Sist och slutligen så var det en rättvis seger för hemmalaget, men det känns som att vi borde kunna prestera på den nivå som Tierp höll för dagen. Bägge lagen har runt 20% i anfallseffektivitet, vilket vittnar om att det var inte någon stormatch från något av lagen. Ett glädjeämne för dagen var att block och försvar var stundtals riktig bra i Sollentuna. Nu gäller det att ha en bra träningsvecka innan det är dags för derbyt mot Södertälje!