AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ny förlust men ett fall framåt för Sollentuna Volleys damer

Veckomatchen borta mot regerande Svenska Mästarinnorna Katrineholm blev en ny förlust för Sollentuna Volleys damlag, men det blev en helt annan match än sist och ett rejält kliv framåt i spelet. Laget hade bud på att vinna både första och tredje set men hade tyvärr inte marginalerna med sig denna afton. Slutresultatet blev 0-3 (25-27, 21-25, 23-25).

I första set ligger Sollentuna under med 2-3 poäng fram till mitten av setet då man är ikapp vid 15-15. Hemmalaget, KVK, rycker igen till 18-21 och 21-23 men det är en helt annan fokus i Sollentuna än matchen mot Hylte/Halmstad senast och man vänder och skaffar sig setboll vid 24-23. Efter timeout sideout:ar Katrineholm till 24 lika, men Sollentuna vinner nästa boll och har ytterligare en setboll vid 25-24. Den försvinner tyvärr via en servmiss och därefter tar hemmalaget två raka poäng och första set.

From andra set och framåt kan matchen bäst beskrivas som Amy Town mot Sollentuna. Amy Town är kanske elitseriens individuellt bäste spelare denna säsong och hon får också knappt hälften av alla pass denna afton. Sollentuna ligger under 11-16 i andra set men kämpar sig tillbaka och setet är jämnt vid 19-19. Återigen ger en missad serve hemmalaget Katrineholm övertaget de behöver och de glider ifrån till setvinst 21-25.

I det tredje setet har Sollentuna bra kontroll på block/försvarstaktiken och den ger också utdelning då man går från 10-10 till ledning 17-11 efter starkt servande och bra block/försvar. Få i hallen tror annat i detta läget än att matchen kommer leva vidare till ett fjärde set och vid ledning 22-15 känns det mest som en formsak. Tyvärr hinner kanske Sollentunatjejerna tänka för många tankar och ledningen krymper till 22-20 innan man vinner servemottagningsanfallet till 23-20. De fem sista slutbollarna går alla till Katrineholm som vänder och vinner matchen och setet med 23-25. Inte det slut Sollentuna såg framför sig och besvikelsen var stor då man kände att man var på gång.

Kommentar från dagens acting coach, Christer Ljung:

– Jämfört med matchen mot Hylte/Halmstad är det ikväll ett helt annat lag som visar upp sig. Trots 0-3 förlusten finns det jättemycket positivt att ta med sig. Vi har setbollar i första set och borde vunnit tredje set, dvs det är små marginaler som skiljer. Våra centrar Anita Nolsjö och Isabelle Falck gör en bra blockmatch mot Katrineholms uteslutande kant-kant spel och vi är dessutom effektiva framåt i egna mittenanfallet. Servemottagningen fungerar bra där Carolina Ljung och Camilla Hörnqvist har bra statistik. Lagkapten och passaren Anna Harlin ska också ha beröm för offensivt spel rätt igenom matchen. Det räckte inte till poäng, men det ger en fingervisning om vad laget kan prestera framöver.

Bästa poängplockare i matchen:

Isabelle Falck, 11p
Carolina Ljung, 10p

Matchens spelare i Sollentuna enligt Katrineholmskuriren:

Carolina Ljung

Nästa match

Sollentuna – Svedala, lördagen 9 november, kl 14:30 i Satelliten