AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Hur kan det vara så roligt att åka på volleybollturnering?

 

I år åkte över 100 st. ungdomsspelare, ledare och föräldrar till Kungälv för att spela den årliga höstturneringen 3-Kungaslaget. Vad är det som lockar och är det verkligen roligt att åka iväg en hel helg, spela volleyboll och sova i klassrum? Om ni frågar de som i år åkte med ifrån flickor -00/01 laget så är svaret ett överväldigat jaråå! Ett tecken på detta är att gruppen hade 8 lag och 38 spelare, vilket är ett svårlaget rekord! 

Resan började på eftermiddagen den 25/10 och redan då kunde man känna att det var stora förväntningar på helgen. Bussen lastades och med ett matstop på vägen så kom bussen fram vid 10 tiden. Då fick alla leta reda på sina klassrum och med totalt 46 st. som skulle sova så blev det två klassrum som snabbt intogs och alla madrasser fylldes omgående. På lördag morgon var det tidigt väckning för att vara redo för den första matchen och totalt spelade lagen fyra matcher var under dagen. Under dagen så ser man tydligt varför så många vill följa med på dessa turneringar då man hejar fram varandra, trots en del krämpor och skador så hjälper man varandra att prestera bra spel.  Detta trots tufft motstånd då många av de andra lagen är ett år äldre än dessa tjejer. Att tre av tjejerna inte ens kan spela matcher, pga. pågående rehab eller att gipset fortfarande sitter kvar på armen, men ändå följer med som extra coacher och hejarklack säger en hel del om att det nog är roligt med volleybollturneringar.
  
Efter en härlig dag med mycket spel i två olika hallar träffas alla igen och intar en välbehövlig middag. Sen är kvällen ledig för att träffas, snacka igenom dagen och tillfälle att lära känna övriga lag. Framåt kl. 11 så börjar energin ta slut och uppladdningen inför slutspelet påbörjas och alla är lättvaggade vid den här tiden. Söndagen börjar tidigt och den extra timmen som vintertiden gav hjälpte många att komma upp. Dessutom så serverades det grötfrukost som gav alla välbehövlig energi och för tillfället glömma träningsvärken. Det är alltid nervöst att spela slutspel men då det finns både A- och B-slutspel så fick alla lagen spela 2-4 matcher. Med 8 lag och matcher även denna dag i två hallar så hände det mycket saker hela tiden och innan man vet av det så samlas alla i Mimershallen för prisutdelning. Även om man inte lyckades ta med medaljer i år så var helgen en stor framgång för alla som var med. Främst för att lagbygget stärktes mycket då gruppen nu består att många nytillkomna spelare. Så denna turnering är ett steg på vägen att bygga ett stark bas med ett gäng som börjar bli samspelta och som har roligt tillsammans.

Men hur blev resultatet då? Laget Jupiter började bäst men hade en tuff grupp med sedermera guldlaget Vallentuna i första matchen. Där visade man att det inte är långt kvar till sverigetoppen då man pressade Vallentuna i två tuffa set, men förlorade till slut med 9 bollar. Att det finns bra återväxt inom Sollentuna visade sig åter igen då lag Mars slutade 6a och Jupiter 7a. Med så många tjejer så är det spridning på nivåerna men alla är väldigt viktiga nycklar till en framgångsrik ungdomssektor i Sollentuna. Så detta gäng kommer att fortsätta träna hårt, spela i SVC och laddar redan för nästa stora turnering som är SM i maj. Då lovar vi att återkomma med ytterligare en rapport om en rolig, utvecklande, lagbyggande och framgångsrik turnering.
 
Lagen som var med denna härliga helg bestod av:
-Mars: Julia, Emma, Lotta, Molly med coach Hans 
-Jupiter: Anna, Hanna, Ida, Ulli, Linn med coach Åsa
-Tellus: Zofia, Elin E, Hedda, Maria med coach Yvonne
-Pluto: Elin T, Gloria, Ellen W, Ellen D med Allan som coach
-Galaxen: Mina, Meja, Maja L, Irma, Johanna med coach Agneta
-Sirius: Felicia, Ella S, Ella B, Ammy med Hamid och Salina som coacher
-Merkurius: Sigrid, Romisa, Smilla, Kajsa, Vanja med coach Kristina
-Saturnus: Maja C, Amanda H, Elsa, Gabriella, Amanda B med coach Pia  

Alla resultat hittar ni här: https://www.facebook.com/trekungaslaget