En seger som slank ur näven

Sollentuna Volleys damer vände 0-1 underläge till ledning 2-1 och hade initiativet i inledningen på fjärdeset i bortamatchen mot Lindesberg då segern slank ur näven. Även skiljeset inleddes bra innan hemmalaget Lindesberg kunde vända och vinna även det. Slutresultatet blev 2-3 (11-25, 25-18, 25-20, 14-25, 8-15).

I första set är Sollentuna inte riktigt med i matchen och man skulle på musikspråk kunna beskriva det som att hela laget hamnat i baktakt. Som tur är i volleyboll så är det 0-0 igen i andra set och där rycker Sollentuna åt sig en 10-5 ledning. Hemmalaget är ifatt vid 16-16 innan Sollentuna kan gå ifrån till 21-17 och avsluta setet med bra servande till 25-18. Efter 15 minuters paus så är det Lindesberg som har kommandot igen och Sollentuna ligger under med 12-16 då man inleder operation upphämtning där man vänder siffrorna till 21-17 och setseger 25-20.

När man inleder fjärdeset med ledning 8-5 så känns det som om man har ett visst grepp om matchen och hemmalaget Lindesberg ser påtagligt störda ut. Tyvärr lyckas man inte slå mynt av överläget utan bjuder istället in motståndarna via en serie mindre lyckade aktioner som gör att man tappar rytmen och setet förloras till slut stort med 14-25. Hoppet om att åka hem med 3 poäng försvann strax efter 8-5 ledningen

Skiljeset inleds även det bra med 2-0 ledning och boll uppe för att avgöra ytterligare en gång. Men det är inte Sollentunas match och skiljeset blir i stället ett jagande i underläge där man inte kommer ifatt. 4 egna servemiss i skiljeset gör inte saken bättre och efter timeouten vid 7-9 går tåget för Sollentunas räkning där 3 poäng devalverades till 2 för att tillslut bli 1 poäng.

Lars-Göran Eriksson, headcoach för Sollentunas damlag, kommenterar så här:

– Vi gör inte någon bra insats ikväll där alla i laget står för lite för många egna misstag samt att vi har för få egna anfallspoäng. Att vi ändå på bortaplan lyckas ta med oss 1 poäng när spelet inte fungerar perfekt är något vi ska ta med oss som positivt. Vi var dessutom inte långt borta från att ta med oss mer än så poängmässigt.