AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas U17 pojkar vinner seedningsomgången i Stockholm Volley Cup

Sollentuna Volleys U17 pojkar spelade seedningsomgången i Stockholm Volley Cup ute i Brunnsängshallen i Södertälje på lördagseftermiddagen, dvs samtidigt som elitseriepremiären pågick i Satelliten. Kanske hade killarna i laget velat kunna vara med om bägge händelserna, men så blev det inte den här gången. Nu såg man till att visa var skåpet ska stå och åkte hemåt igen som segrare med enbart ett set förlorat på 4 matcher.

 

 

Pga krocken fick dessutom killarna ett större ansvar vad gällde matchcoachning där de till stora delar hanterade taktik och genomförande själva. Nu visade det sig att laget mognat även på den punkten och man redde ut situationer som ett 0-1 underläge i set mot Team Gotland.

Till de olika matcherna under dagen hade U17 killarna i uppdrag att låta spelare prova på olika positioner i syfte att bredda sitt kunnande och hitta fler möjligheter till uppställningar.

Trots att laget inte var komplett och trots att man stuvar runt i positionerna så vinner Sollentunas 98:or seedningstävlingen med setfacit 8-1, vilket får ses som klart godkänt. Inte riktigt lika bra gick det för en stackars spelare i Team Gotland som bröt benet i en nätduell i matchen mot Vingåker och tvingades dels att åka till sjukhuset i ambulans och dessutom missa färjan hem till Gotland. Tråkig händelse på en i övrigt rolig dag.

Spelade för dagen gjorde Fredrik Ljung, Oskar von Sydow, Anton Cakste, Adam Duvede, Erik Tamm, Felix Sjögren, Albert Lind och Jesper Ullgren.

Härnäst bär det av till Trekungaslaget i Kungälv och dit reser laget med nästan full trupp samt påfyllning från träningsgruppen P99-00. Förra året reste man hem med guld i PU17-klassen, men att försvara det är en tuff uppgift.